Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten

Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Berättelser ur verkligheten

Något av det jobbigastel...

2015-02-19 20:32 #0 av: MrLife

Jag har kombinationen ADHD och atypisk autism.
Något av det jobbigaste tycker jag är alla känslor som jag inte förstår vad de beror på, eller ens vad det är för känslor jag har.

Då och då får jag en jobbig känsla i magen, som jag inte kan sätta ord på, förstår inte heller vad den beror på.
Jag har försökt att luska fram vad det är för känsla, men kan inte....

Detta med att inte kunna veta vad känslor beror på och ibland även inte veta vad det är jag känner, utan bara känna det... tycker jag är riktigt jobbigt.

Anmäl
2015-02-20 08:21 #1 av: Silla9

Det kan vara riktigt jobbigt att känna en massa saker och inte veta varför. Plötsligt bara bli ledsen tex. Det har hjälpt mig att försöka acceptera alla känslor. Ingen känsla är fel. Det är lika normalt att känna sig ledsen som att känna sig glad. Och det finns ju alltid en anledning till det även om man kanske inte vet den just då. Det är verligen inte lätt att acceptera alla känslor, speciellt inte om de varar länge. Eller om någonting kommer tillbaka när det har varit bra ett tag. 

Men som sagt ibland kan det hjälpa att försöka att acceptera. Fast det kräver träning. Och jag lyckas verkligen inte alltid med det.

Anmäl
2015-02-20 10:06 #2 av: MrLife

#1: Tack för ditt svar...
Det här med att acceptera alla känslor kan låta som en lätt sak att göra, men oj vad svårt det kan vara :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.