Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media

Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Media

Klarar ni av sociala medier som Facebook?

2015-02-22 17:26 #0 av: MrLife

Jag har alltid trott att jag tyckte om sociala medier, att de var ett sätt för mig att vara social och få kontakt med andra människor.

Men för ett tag sedan insåg jag att så vara inte alls fallet.

Jag kände press och stress av olika anledningar, så jag klarar inte av att Facebook.

En del säger att jag kan ju ha ett konto och bara logga in ibland, men det är inte så jag fungerar...har jag ett konto så loggar jag in då och då varje dag.

Så jag tog bort mitt Facebook helt och hållet.

Jag funderar även på att gå ur iFokus då och då...

Klarar ni av sociala medier?

Anmäl
2015-02-22 17:28 #1 av: Molekylflickan

Jag avaktiverade mitt konto i en vecka, men min mormor undrade var jag försvann och mina gamla kompisar ville nå mig. Ganska frustrerande då jag själv känner att jag inte klarar av sociala medier, det blir för mycket och tar upp hela dagarna.

Ska nog avaktivera det igen nu, tror jag. Enda sättet för mig att inte kika in en gång i minuten, även om absolut INGENTING hänt i newsfeeden och så... suck Yrar

Anmäl
2015-02-22 17:30 #2 av: Hera

Har inga problem med varken ifokus eller facebook.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-02-22 17:32 #3 av: IceTee

om jag lär mig att lägga band på mig själv och inte ingå i onödiga diskussioner så mår jag bara bra att facebook har jag märkt!

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-02-22 17:48 #4 av: [krysopras]

Faktiskt är det så som IceTee skriver, man måste lära sig att inte gå in i diskussioner som tar energi från från en utan att ge energi tillbaka, så att säga. Dvs ämnen som gör en väldigt arg, ledsen eller orolig bör man försöka avstå ifrån att diskutera. Det är inte helt lätt att lära sig, särskilt inte om man är en person med "mycket känslor". 

Jag har gått ur ett forum som jag var jättemycket på förut, det var en negativ och hätsk stämning där och jag är glad att jag gick ur. Men det finns en del andra forum som jag uppskattar mycket. 

Anmäl
2015-02-22 19:42 #5 av: Lakeside

Jag har under längre perioder avaktiverat fb men nu har jag slutat följa alla vänner och prenumererar på olika sidor och nyheter som jag är intresserad av samt sidor som peppar. Jag blir nog ganska påverkad av alla krav jag känner när jag ser vad alla andra gör fast jag försökt att inte bli det. Därför har jag valt att använda fb på det sättet och nu gillar jag det mycket mer. Sociala medier är bra på många sätt men det kan också vara en belastning enligt mig. Jag tror olika människor blir olika lätt påverkade av saker. Jag orkar tex inte alltid kolla på nyheterna för jag kan bli väldigt arg/ledsen av negativa saker jag ser men min sambo upplever inte alls samma. För mig blir det lika med sociala medier. Det är som att allt bara går rakt och jag engagerar mig för mycket.

Anmäl
2015-02-22 20:31 #6 av: Silla9

Jag gick ur Facebook i våras. Hade tröttnat helt. Och jag blev stressad.  Kände lite press att göra nya inlägg och så.

För några månader sedan gick jag med i Facebook igen och på sista tiden har jag uppskattat det rätt mycket. Får se när jag tröttnar igen ;) eller om det börjar kännas stressigt.

Upplever samma sak som dig lakeside. Att det kan vara jobbigt att titta på nyheterna tex. Jag vet inte vad jag ska göra av informationen ibland. Någonting dåligt kan kännas jätte starkt och man kan ju inte engagera sig i allt.. :/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.