Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Dottern sårar andra

2015-02-25 10:24 #0 av: Inna74

Länge sedan jag skrev här nu. Men nu känner jag att jag behöver några kloka råd. 

Min dotter, 18 år som har både Asberger och ADHD är ett ständigt orosmoln. Hon lever i sin egen värld, och där behöver man bara visa hänsyn och respekt för dom man känner för. man behöver heller inte gå i skolan om man inte vill. Inte jobba heller. Suck...men ok. Det är hennes liv och hon måste själv komma på hur samhället fungerar. och det kan ju ta ett tag, det vet jag av egen erfarenhet.

Nu är det dock så att hon har bestämt sig för att hon inte behöver visa någon som helst respekt för barnen eller tonåringarna i min nya familj (bonussyskon) . Hon har kommit ihop sig med den äldsta (15 år) och eftersom hon har väldigt svårt för att gå vidare så har hon bestämt sig för att hata honom resten av sitt liv. Och de andra får hänga med på köpet. Även den lilla 7 åringen. Hon är så hård  och rakt på sak i många avseenden. Hon anser alltid till 100% att det som händer är andras fel.  Folk får skylla sig själva. Tycker hon att någon har en ful tröja så säger hon det. Även om man nu har en diagnos så måste man ju lära sig att behärska sina impulser, träna på det sociala samspel som samhället faktiskt kräver. Jag vet att det är en stor svårighet, men samhället tar inte hänsyn till detta idag och då vill jag hjälpa min dotter till att få en bättre kontroll över sitt liv. Hon är inte lycklig! 

Nu låter det ju som att hon är stenhård och helt känslobefriad- men jag vet att hon kämpar. Hon är otroligt smart, har realistiska och kloka tankar när hon befinner sig i lugn och ro. Hon är svår men hon är älskad. Hon bor hos sin pappa. Han ställer inga krav, låtsas som att hon inte har några problem (det är bara påhitt med asperger och adhd, trots att både hon och brorsan har) Dottern går på hans linje och har inte helt accepterat sina diagnoser (som är diagnostiserade sedan flera år tillbaka) och hon vägrar ta hjälp, vägrar ta medicin, trots att livet säkerligen skulle bli lite lättare och lite klarare för henne.  (Jag har själv adhd, har gått igenom en hel del faser och fasor under mitt liv, förstår henne bättre än de flesta, men är ändå den dumma....)Ledsen

Anmäl
2015-02-25 10:51 #1 av: Hera

Låter verkligen som behöver hjälp av vuxen hab. Men hur man gör om hon inte vill vet jag inte.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2015-02-25 13:09 #2 av: Niklas

Ser hon inte själv sina svårigheter är det svårt att hjälpa. På dig låter det dessutom som om utsikten att få henne att se dem inte är så stor. Knepigt. Jag vet inte vad jag ska föreslå.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.