Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Körkort

2015-03-06 00:19 #0 av: Stinann

Hej! Har en dotter som fick diagnosen ADHD strax innan hon fyllde 18. Nu ska hon ta körkort och Transportstyrelsen vill att vi kompletterar ansökan med ett läkarintyg. Ok, men vi blir då hänvisade till privat psykolog eller något som heter Körkortshälsan. Vi får gärna komma dit, det är bara det att det kostar 2900:-!
Tycker detta är hutlöst och ifrågasätter om inte detta kan göras på en VC ?
Någon annan som har erfarenhet, råd eller tips om detta?

Anmäl
2015-03-06 00:25 #1 av: IceTee

Problemet är väl att de oftast inte har psykologer på VC utan bara en kurator på sin höjd. Dessutom tror jag inte det får vara vilken som, eftersom jag antar att den här psykologen ska bedöma hurvida din dotter är lämplig för att köra ett motordrivet fordon 

Det är i alla fall vad jag gissar på

Medarbetare på Skor iFokus

Anmäl
2015-03-06 00:30 #2 av: Kimmilainen

Har själv samma diagnos och fick det rätt så förklarat för mig att det är en legitimerad "psykolog" som måste göra bedömningen, på VC har de ju mestadels andra sorters läkare. Dock om ni kan få kontakt med psykiatrin så gör de en utvärdering och skickar det direkt i databasen så inga mellanhänder eller papper som behöver skickas in.

Anmäl
2015-03-06 01:05 #3 av: AnneN

Jag fick mitt intyg av läkare på psykiatrin, så kontakta dem.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-03-06 01:53 #4 av: LeJ

Jag tog körkort förra året, jag har aspergers men min distriktsläkare skrev intyget. Nu har ju jag haft den läkaren i ett antal år och det är han som skriver ut medicinen, men det räckte med det. Jag använde samma intyg sedan när jag ansökte om förlängd provtid.

Anmäl
2015-03-08 16:19 #5 av: Hera

Om det gäller läkarintyg kan inte en psykolog skriva det. Då är det en psykiatriker. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.