Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

ADD

2015-03-13 11:15 #0 av: Natalieforsbom

Hej jag är en tjej som igår fick reda på att jag har ADD och jag fick höra att man kan medicineras för det ? finns det någon som tar medicin för det hur blir det för dig när du tar det och hur känns det ?

håll god ton tack , inga elaka kommentarer.

tack på förhand!

Anmäl
2015-03-13 11:24 #1 av: Stephanie

Hur fick du reda på det? Om det var hos en läkare borde väl han/hon ha berättat för dig tycker jag. Funderar

Anmäl
2015-03-13 11:35 #2 av: dundeer

Jag är diagnostiserad ADHD men jag tror på att de är ADD, det är egenligen samma meidicin som vid adhd. På mig märks det väldigt stor skillnad när jag tar medicinen och när jag inte tar den :) 

Anmäl
2015-03-13 23:29 #3 av: Natalieforsbom

Jag har varit på bup och ska över till vuxen psyk istället för jag är 18 nu och där ska dem prata om medicinering osv fyllde i november men bup tog mitt fall iallafall men nu måste jag till vuxen psyk för att jag ä då 18 och undade lite mer så hur man blir.

Okej nej jag har hört att de typ ska vara samma medicin men va bara nyfiken hur man blir :)

Anmäl
2015-03-14 18:45 #4 av: mieeow

Det är ju individuellt hur man reagerar på mediciner, men jag kan berätta hur jag reagerar. Jag mådde rätt dåligt i början av medicineringen, men har tagit den i flera år nu och har kunnat fundera, känna efter och kommit fram till hur jag tror att den påverkar mig. 

jag kan känna mig lite avdomnad känslomässigt typ, mina energisvängningar är inte alls lika stora, utan det är mer jämnt, vilket kan kännas jobbigt när jag är hemma och inte pluggar. Men i skolan behöver jag det eftersom medicinen gör mig mindre känslig för yttre stimuli och jag orkar vara i skolmiljön mer än utan medicin, och jag kan koncentrera mig bättre då. 

Så jag får inte samma impulsidéer till projekt jag vill göra, men jag har lättare att få saker gjorda, t.ex. plugg när jag tar medicinen. Men när jag inte pluggar eller är i skolan de dagarna med medicin, kan jag känna mig lite "stum" och avtrubbad typ, inte mycket, men lite som att mina känslor och mitt inre är lite tillplattat typ. vet inte hur jag ska beskriva haha. 

Sedan har jag biverkningar i form av att jag svettas mer, kissar mer, dålig aptit och kan ibland bli darrig eller få hjärtklappning när jag inte fått i mig ordentligt med mat. Har därför fått sänka dosen, tog tidigare 54mg  men tar nu 36mg. Jag tar då concerta. 

Anmäl
2015-03-14 20:03 #5 av: Natalieforsbom

oki tack för svaret ! :)

Anmäl
2015-03-14 20:05 #6 av: Tintin82

Äter medikinet och utan medicin så fungerar inget men med medicin så är jag mycket mer fokuserad:)

Anmäl
2015-06-01 10:42 #7 av: redheadgeorgeous

Jag äter Concerta för min ADD och jag personligen känner att det är mycket bättre med min koncentration, med mitt humör och att jag klarar av att ta det lugnt utan att bli rastlös eller orolig. Jag har varit utan min medicin efter att jag fick barn och det funkade 3 månader sedan vart det bara jobbigt. Hela min vardag blev lidande och jag klarade inte av något utan att gå upp i varv och bli stressad.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.