Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dagis / Skola / Jobb / Praktik

Planering för arbete!

2015-04-29 16:03 #0 av: Snuttefia

Hej jag undrar om du planerar för ditt arbete/skola osv.
Hur ser din planering ut och vila tips kan du ge för att minska stress och öka kontroll över dina uppgifter? Kram Snuttefia :)

Anmäl
2015-05-06 09:07 #1 av: fluffymind

Jag har aldrig kunnat planera nånting, gör jag ett försök, så glömmer jag omedelbart bort det och/eller ändrar planen på stört. Jag jobbade som lärare på universitetsnivå i flera år och har fortfarande dåligt samvete över den misshushållning med intellektuell energi som jag tror mig ansvarig för. Kort sagt ersatte jag planering och struktur med charm och kreativt idébombardemang.

Anmäl
2015-05-06 09:12 #2 av: fluffymind

Glömde tipsavdelningen. Idag är jag hyperberoende av min smartphone. Jag sätter påminnelser på allt jag behöver komma ihåg mer än tre minuter. Det avhjälper en sabla massa stress att veta att när det är dags att göra vad det nu är, så plingar det i fickan. Det är t.o.m. så att när jag tar en paus från arbetet för att dumsurfa, så sätter jag en påminnelse på tjugo minuter; annars blir jag förförd av nya intryck och blir sittandes dumt blippandes nånstans i ett hörn av Internet.

Anmäl
2015-05-11 16:31 #3 av: polymorf

Försöker planera men det funkar sådär....brukar skriva listor, fast för hand. Har provat med appar och telefonen men blir bara förvirrad och irriterad när det "händer saker" på den... ibland gör jag veckoschema men brukar misslyckas med att följa dessa. Får saker gjorda som jag ska ganska bra nu när jag äter medicin men det är verkligen inte strukturerat, papper överallt samt 100 flikar med internetsidor och word ungefär :P men känns ändå som att jag kan kalla det nån form av "organiserat kaos"...önskar jag hade mer ordning men har typ gett upp det!

Anmäl
2015-05-12 21:44 #4 av: Lakeside

Mobil kalender är jätte viktigt för mig. Samt skriva upp allt, jag har ett kom-ihåg-program med lappar man kan göra på mobilen. Annars stressar jag runt för att försöka hålla allt i huvudet men glömmder ändå ofta. 

Jag brukar försöka med självdiciplin för att få saker gjort. T.ex. om jag gör det här då kan jag få göra det sen och skriva upp saker på papper som dyker upp i mitt huvud så de inte tar fokus. 

Anmäl
2015-05-13 14:42 #5 av: Snuttefia

Ledsen för att jag inte kommit med något feedback.
Era idéer är jätte bra :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.