Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Adhd

2015-05-08 15:57 #0 av: DANTE75

Hej jag är en kille som har fått diagnosen adhd och jag ska till psykiatrin och prata om hur vidare dom kan hjälpa mig och om man ska ha medeciner och i såna fall vilka medeciner funkar bäst jag skulle uppskatta om råd från så många som möjligt som har samma som jag adhd jag har hört att det finns ett läkemedel som heter elvanse och att det skall vara bra är det nån som känner till det läkemedlet och hur det funkar jag förstår ju att alla läkemedel funkar olika från person till person men detta har jag hört av tre stycken att det ska vara bra tacksam för svar.

Anmäl
2015-05-09 10:32 #1 av: Lakeside

Där jag går brukar ma alltid få testa Ritalin först. Det är billigare och mer beprövat. Om detta inte fungerar och om man inte har andra problem som kan vara ett hinder så kan man få elvanse. Jag har elvanse efter att ha testat Ritalin. Detta är mycket bättre för mig men det finns många som Ritalin fungerar jättebra för också.

Anmäl
2015-05-09 11:25 #2 av: elvatolv

Jag blev lugnare i huvudet av Elvanse men lite håglös och likgiltig tyckte jag.  Kände mig lite tråkig liksom... Efter ett tag fick jag värk i kroppen också, blev bara värre när jag ökade dosen så jag fick sluta med dom också. Provade först Medikinet och Concerta men kunde inte ta dom heller pga massa jobbiga biverkningar.

Men jag har också hört om flera som mår bra av Elvanse så det är tydligen väldigt individuellt. Det kanske funkar jättebra på dig!

Värt att prova iaf.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.