Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Hur hanterar man impulsivitet?

2015-05-19 21:21 #0 av: Kajsami

Hur hanterar man impulsivitet??? Jag behöver lära mig det! 

Jag kan brusa upp för ingenting och vara brysk mot min pojkvän. Häromdagen skrek jag åt honom och vräkte ur mig det ena och det andra. För saker som egentligen inte var något jätteallvarligt, men som jag bara blev ledsen över.  Han har ju en ängels tålamod, men en vacker dag kommer det väl att ta slut. Ingen orkar väl med sånt.  Och jag vill inte heller vara sån.

Vad gör man? Tips? Jag äter inga inga mediciner.

Anmäl
2015-05-19 21:40 #1 av: Unmanageable

Hejsan.

Känner igen mig i det där. Inte bara när det gäller partner dock utan i många andra sammanhang också.
För min del är det ett överflöd av känslor, oftast är jag inte arg utan ledsen. För mig har det hjälp att prata och prata och prata och försöka sätta ord på det som känns. Om det behövs så gå iväg och andas en stund, förklara för din pojkvän hur det ligger till och att du ibland bara behöver vara ifred en stund, då kan du hinna känna efter varför du verkligen blir arg. Känner du dig sviken? Sårad? Det behöver inte alltid vara stora saker som får en att känna som man gör.
Men först och främst tycker jag att du ska prata med din pojkvän och försöka sätta ord på det. Inte i en känslostorm, utan när du är balanserad.

..hoppas du får bukt med det där. Det kan vara riktigt tufft.

Anmäl
2015-05-19 22:00 #2 av: Kajsami

Ja, överflöd av känslor var precis den rätta formuleringen. Jag är extremt känslig som person och ibland bara väller allt ut, ofta när jag är trött eller har andra saker i livet som irriterat, och då kan allt bara bli för mycket.  Men att vänta med att prata med pojkvännen funkar liksom inte ibland. Ibland hamnar man i här och nu-situationer och då går det inte att skjuta upp saken.

Anmäl
2015-05-19 22:14 #3 av: Unmanageable

Nej jag vet. Däremot tror jag att man kan lära sig det.  Jag har kämpat och kämpar fortfarande. Men jag tänkte att det är bra att förklara allt i ett lugnt tillstånd så kanske han har lite mer överseende och förståelse nästa gång du brusar upp.

Anmäl
2015-05-22 22:35 #4 av: Lakeside

Jag tror det är bra att få ut känslorna så ofta som möjligt. Är det mindre känslor som ligger kvar inombords är risken större att reagera starkt. Sen lära sig signlarerna. Ofta kommer reaktionen snabbt men det finns alltid tecken innan och situationer där jag är mer känslig och vissa situationer är större triggers än andra. Medvetenhet och mindfulness så man lär sig acceptera känslor tror jag på. Men visst är det jobbigt ibland men jag blir oftast glad lika snabbt som jag blev arg.

Anmäl
2015-10-22 22:38 #5 av: Ananse

Intressant och svår fråga. Impulsiviteten skulle vara så tråkigt att vara utan, samtidigt har jag börjat försöka förlika mig med att jag måste bli mycket tråkigare för att klara av livet. Ska man få kontroll är det antagligen medicinering som behövs.

Anmäl
2015-10-23 14:09 #6 av: [Ruffsetuss]

Mediciner eller KBT -terapi kan hjälpa dig hantera problemet , själv medicinerar jag och har gått i KBT- terapi för att hitta strategier när det hettar till .

Anmäl