Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADHD utredning och depression och sjukskrivning

2015-06-08 11:32 #0 av: Skrikan

Jag orkar inte ens tänka på det senaste halvåret av kontakt med psykiatrin. Jag har sedan jag sökte hjälp i november inte fått hjälp alls. Har nu fått en psykolog, och ska gå i samtal.

I juli ska jag besöka psykiatrin igen, för att träffa en läkare angående ADHD-utredning. De har alltså inte beslutat om jag ska få utredning än... Fast jag var där på första besök i april...

Det verkar som att de inte vill utreda mig för att jag har andra problem samtidigt som depression och allt möjligt. Borde inte det innebära att jag är i stort behov av utredning, för att kunna se om min depression hänger ihop med ADHD på något sätt? Är depression ett hinder för att få utredning?

Det senaste halvåret har varit tungt och jag orkar snart inte mer. Nu är det sommar och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vad ska jag göra för att få en utredning?

Jag orkar inte göra någonting just nu. Kan jag bli sjukskriven? Hur göra jag för att bli sjukskriven? Behöver jag gå till min läkare? Kan psykologen hjälpa mig på något vis?

Anmäl
2015-06-08 12:00 #1 av: AnneN

Ja du kan bli sjukskriven pga depression, detta kan din psykolog hjälpa dig med att få ett sjukintyg.

Hoppas att du får komma på utredning relativt snabbt och att du får den hjälp du behöver för att kunna må bättre.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-06-08 12:13 #2 av: Niklas

Depression kan ge symptom som liknar en del av diagnoserna. För att inte feldiagnosticera brukar de därför behandla depressionen först.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.