Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADHD och Tourettes medicinering samtidigt

2015-06-11 14:22 #0 av: [Citius]

Hej på er,

Jag har både Tourettes och ADHD.

Jag hade nästan helt blivit av med min Tourettes bara genom en sådan enkel grej som att dricka Magnesiumcitrat 300 mg varje kväll.
Magnesium är lugnande och min Tourettes är alltid som värst när jag är psykiskt stressad.

Fick sen diagnosen ADHD och har precis börjat medicinera med Elvanse(Dexamfetamin).

Redan efter andra dagen började mina tics bli extrema och jag ticsar med harklingar och blinkningar hela tiden. Så mkt så jag får ont i huvudet till slut.

Så här kan jag inte ha det  och sen å andra sidan så gör medicinen underverk med min ADHD. Vad ska man göra?

Kan man blanda olika mediciner eller?

Finns det någon här med erfarenhet av att medicinera mot Tourettes och ADHD samtidigt?

Anmäl
2015-06-11 18:50 #1 av: Hera

Du har redan ett likadant inlägg här inne?

Lättast är att prata med din läkare om det.

Anmäl
2015-06-12 06:46 #2 av: [Citius]

Jo det är jag ganska medveten om :) men jag lade upp den ena i "Tourettes Syndrom" och den andra i "ADHD & ADHD relaterat" eftersom det inte finns en för båda.

Mina läkare kan inget. Den förra läkaren jag hade var grymt duktig och hade jobbat med NPF i 30 år och varit med i olika forskningsteam i USA under många år, men av någon anledning så slutade han tvärt och jag fick aldrig reda på varför. Min nya läkare hon har lika mkt koll som allmänläkare på VC.

Har Mailat Ingemar sköld på Capio Maria kliniken i Stockholm efter jag läst denna artikel:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article17951668.ab

Vad jag vill veta är om någon här inne har eller har haft  samma problem och om  de medicinerar mot både Tourettes och adhd. 

Anmäl
2015-06-20 00:40 #3 av: [Citius]

Någon som vet om detta är något som är testat och används nu?
http://www.unt.se/uppland/uppsala/ny-behandling-av-tourettes-syndrom-1356186.aspx

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.