Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
NPF + Psykisk sjukdom

Ibland blir jag så trött

2015-07-07 16:07 #0 av: SaraU

Jag har diagnoserna AS och ADHD. Ibland, eller rätt ofta blir jag så trött på att ha de svårigheter jag har. Att inte kunna somna är ett av de större problemen vilket leder till att jag sover dåligt och behöver sova på dagen istället, vilken i sin tur leder till att jag inte kan eller orkar leka med min underbara son. Eller så är det att jag pendlar i mitt humör som en berg- och dalbana vilket gör min sambo och son förvirrade och sura.
Nu ska jag få hjälp, förhopningsvis medicin också men innan det händer så kommer jag få leva i halvdepression, få ångest för allt o.s.v. Är det någon som har en liknande situation där sambo får vara "slagpåse" för att man själv inte kan kontrolera sina kännslor?

Anmäl
2015-07-21 20:08 #1 av: nikkaluokta

Du är inte ensam... Jag är likadan :-( Jag vill oxå ha medicin. .. Som funkar... Vore intressant å höra va du får å hur det går!

Anmäl
2015-07-22 10:59 #2 av: enlisa

Känner igen mig, särskilt första tid med concerta fick jag såna biverkningar så jag tillfälligt bröt med familjen och undvek min sambo för att inte brinna av hela tiden (blev en förstärkning av emotionella berg-dal-banan). Sen gick de biverkningarna över och jag blev hjälpt av medicinen. Nu mår jag bra och enda grejen jag upplever idag är en väldigt trötthet mot EM/kväll. Men det är en stor förbättring för mig så jag tycker jag mår bra. Har träffat andra som inte alls hjälpts av medicinen, så det är olika om det hjälper. För mig hjälpte det att uthärda perioden då min kropp vande sig vid medicinen (då jag fick biverkningarna). Annat som hjälpt mig är kbt/hjälp med strategier för att hantera vardag (terapeut, samtalskontakt). Och att va ärlig mot familjen & konstant förvarna/berätta vad som händer, så de kanske inte behöver känna sig på hoppade hela tiden. När jag kunnat har jag sett till att be om ursäkt för överreaktioner & liknande.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.