Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi

Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Ekonomi

Allt är bara kaos för tillfället...

2015-07-14 13:45 #0 av: dundeer

Jag känner att jag verkligen ligger på samhällets botten för tillfället... 
Jag får inte bo kvar hemma, jag har lättare sagt 2 veckor på mig att hitta en ny bostad, jag har inget jobb även om jag söker konstant, men jag är blyg, har inget slutbetyg och utbildning. 
Jag väntar på att få en kod på AF för min adhd, vilket kan hjälpa mig med att få lönebidrag, detta har jag väntat i 5 månader på nu, ingenting händer. 
Jag har i 7 månader väntat på att få en ny medicin mot min adhd eftersom jag mår så oerhört illa av min nuvarande så jag villa spy hela dagen. Denna har jag dock lagt av med eftersom jag inte kunde leva med det, så jaa, jag har ingen medicin mot det just nu. Så mitt liv är oerhört ostabilt just nu. 
Jag har försökt att vända mig till Soc för att få hjälp med hyran till en lägenhet jag hittat men dom kan inte hjälpa mig eftersom jag inte haft ett jobb i mer än 3 månader och under denna period kunnat betala hyran själv. 

Jag har visserligen aktivitetsstöd från AF men den ligger på strax över 3000 om ens det, men de räcker absolut ingenstans. 
Jag har knappt nått umgänge över huvudtaget då jag har oerhört svårt för att behålla kontakten med människor eftersom jag gräver in mig själv med mina sjukdomar, självklart är det någonting jag tränar på men de går ju inte så jätte fort. 

Jag känner själv att de går neråt, fort i detta fall... jag vet inte om jag orkar med ett nedslag för tillfället. 

Nåja, bara fortsätta söka jobb... i en stad där arbetslösheten är enorm pga överbefolkning och väldigt utbildade människor... Men ingen hjälp att få.

Anmäl
2015-07-14 13:58 #1 av: Geru

Gå till soc. Säg att du är hemlös. Dom måste enligt lag hjälpa dig då.

Anmäl
2015-07-14 14:04 #2 av: dundeer

Jag har gått till soc, jag har förklarat situationen, men jag måste ha varit helt utan bostad i minst 1 månad så KANSKE dom kan hjälpa. 
Annars är de somsagt, minst 3 månader fast anställning, haft lägenheten och kunnat betala för den dessa 3 månader. Eller vara över 25...   

Anmäl
2015-07-14 18:00 #3 av: Geru

Fast det ska inte stämma? I sådant fall be om att få prata med din handläggares chef?

Anmäl
2015-07-14 19:41 #4 av: dundeer

fast jag pratade med chefen om det, visserligen över telefon... men de ska väl inte spela nån roll? Dom har ju inga tider på typ 2 månader ändå så 

Anmäl
2015-07-15 02:37 #5 av: Geru

#4 Provat ringa Soc jouren?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.