Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Off topic - [OT]

redan nog paranoid, nu detta?!

2015-07-28 11:22 #0 av: dundeer

Jaa.. kanske inte har nått att göra på denna sida egentligen men med min bipolarutet så har även en paranoid del kommit till.. jag har väldigt svårt att käna mig trygg ute på kvällarna exempelvis.
Nu har jag läst ett tag im Hagamannen... han kommer mest troligt flytta till min stad (luleå) och enligt kriminalvålden är risken för återfall på han hög (tror att de ligger på ca 80% chans)... jag kommer ju aldrig våga gå ut igen...

Anmäl
2015-07-28 11:35 #1 av: Sagolikt

Om man tittar på de fall han dömts för, så har överfallen alltid varit på nätter mot ensamma kvinnor som färdats till fots. Man kan ju såklart inte garantera att han om han skulle återfalla i brott, håller sig till samma modus operandi men det har ju funnits en koppling på 100% mellan firmafest (hög alkoholförtäring, hemifrån) och överfallen. Det verkar ju därmed inte så troligt att han nykter skulle överfalla någon en tisdagsförmiddag. Baserat på tidigare mönster kan man därmed säga att om du är kvinna, gå inte ensam på nätterna. Måste du förflytta dig nattetid kan du kanske cykla eller ta sällskap med någon annan.

Sen är det naturligtvis jätteliten sannolikhet att just du skulle råka bli överfallen av just en viss person, men sånt hjälper ju sällan som tröst.

Anmäl
2015-07-28 11:53 #2 av: dundeer

Självklart vet jag det, och jag går aldrig ut utan min hund (stoor schäfer).. men de hjälper somsagt inte de minsta, jag är nog paranoid bara att vara ute på gården våran..

Anmäl
2015-07-29 11:02 #3 av: Ribessa

Luleå? Haha i feel you. Var inte så glad heller att höra att han kanske ska vara i närheten...

Anmäl
2015-07-29 22:12 #4 av: fluffymind

Hagamannen håller till i Umeå, inte Luleå.  Dessutom törs han inte gå på någon med schäfer.

Men ångest har inget sinne för logik, jag tror du borde prata med någon i vården, så där ska du inte behöva ha det.

Anmäl
2015-07-30 00:21 #5 av: dundeer

Nää, han blir mest troligt portad från umeå.
Däremot har jag blivit uppdaterad, han har kommit in på en utbildning i övertorneå och kommer bo där, men tillhöra luleå psykriatrin... 

Jag har alltid haft det så, finns inte mycket dom kan göra, de är jag som måste arbeta bort det själv tyvärr.. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.