Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Problem med att ta emot beröm.

2015-08-24 21:36 #0 av: emmieswords

får väldigt mycket beröm av dem jag  hjälper till hos.  Idag när jag kom hem blev jag ledsen pga att de är så ovant att få massa beröm hela dagarna.  mer van vid att få vad skall man säga kritik för det mesta jag gjort känns det som.  
Men jag känner mig kanske överväldigad.
 Självförtroendet har ju varit i botten dem senaste åren.  De känns som det vänder,men varför känns det så konstigt och att jag reagerar med att bli ledsen över att känna mig uppskattad o få beröm för det jag gör på gården.  
Har en ADHD diagnos med GAD och depression.  

Kommer det bli lättare med tiden? 
Eller är det så att de spökar hos mig genom att jag tänker att folk kanske bara säger det för att vara snälla? ( vet ju att det inte är så egentligen, men känns så konstigt bara.  

Finns det andra som kanske känner igen sig? 


Anmäl
2015-08-25 11:28 #1 av: Niklas

Blir du ledsen då? Kan det inte vara så att du blir rörd av berömmet och att reaktionen ser ut som ledsamhet?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2015-08-25 12:41 #2 av: LisenM

Oj vad jag känner igen det!
Men, jag reagerar alltid och ofta med att undra va f&n vill dom???
Konstigt egentligen, men har ju även blivit glad oxå.... Fast inte just då, mer när kommer hem, om berömmet (oftast) kommer på jobb eller annat.
Vet inte om det har med dålig självkänsla och diagnos, eller om det är nån tanke bana dom e fel, om de nu e fel.
Har märkt att vissa människor måste ha uppmärksamhet och få beröm! Och jag personligen gillar mer de som e lite tysta och Inte fullt så framåt med super självförtroende!
Senast igår va de en som sa till mig att kan du inte ta en enda j@@&a komplimang någon gång!?!?
Jag har svårt för det iaf....
Å de e sällan jag själv tycker att jag förtjänar det.... Men då vet jag iaf!
Vore kul å höra från flera!?!!!
Och, vet inte hur det e med dig, men jag står i kö till nån kbt.... Två år nu! Någon som lärt sig tänka rätt? Eller annorlunda!!!????

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.