Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Dagis / Skola / Jobb / Praktik

Jobb

2015-09-09 11:49 #0 av: Humlan82

Har add diagnos och har ätit Elvanse i 1vecka. Jobbar som timvikarie i en butik mådde lite dåligt på jobbet pga biverkning av medicinen så jag berättade det för chefen och han tyckte att jag skulle gå hem och vila och det gjorde jag. Dagen efter ringer han och talar om att jag inte får jobba mera för han tor inte att jag klarar av det psykiskt. Men jag sa det att det är ju medicinerna som spökar och det tar ett tag innan jag hittar rätt dos. Jag trivs jätte bra på jobbet. Det är kaos i mitt huvud nu känner mig så värdelös ångrar att jag gjorde utredning och börja med mediciner. Men han tyckte jag skulle fundera på framtiden hur jag vill ha det och om jag skulle orka jobba.

Anmäl
2015-09-09 11:51 #1 av: Hera

Har du klarat det innan så klarar du det nu!

Anmäl
2015-09-09 11:53 #2 av: Niklas

Meningen är att medicinen ska underlätta ditt liv. Vänta och se hur det slår ut innan du bestämmer något.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2015-09-09 12:02 #3 av: Anonym

Vad löjligt! vadå att du inte klarar av att jobba? bara för att du hade en dag med lite problem av en medecin, add är en väldigt lindrig diagnos självklart klarar du av å jobba om du känner så. Prata med honom!!

Anmäl
2015-09-09 21:54 #4 av: Tourette_Mannen

#3 På vilket sätt skulle ADD vara " en väldigt lindrig diagnos" menar du?

Anmäl
2015-09-10 03:43 #5 av: Anonym

#4 Nej jag menade inte på det sättet! jag menade att dem flesta med ADD kan jobba och det ska inte vara något problem att chefen ger sparken och är rädd då borde han läsa på lite mer om vad ADD innebär, det finns diagnoser som är "grövre" än add även om folk med add kan ha stora problem. Varför undrar du?

Anmäl
2015-09-10 21:20 #6 av: Tourette_Mannen

#5 Hur vet du att dom flesta med ADD kan jobba? Sitter du på statistik eller är det bara en vild gissning från din sida?

Vilka diagnoser är "grövre" än  ADD?

Anmäl
2015-09-11 06:17 #7 av: Anonym

#6 Jag har själv Adhd och fler diagnoser.

Hur jag vet att dem flesta med ADD kan jobba? jo för att dem flesta med diagnoser måste jobba det finns lönebidragsanställningar om man inte klarar ett helt vanligt jobb, även jag räknas som att klara av att jobba trots mer diagnoser än adhd. Grövre diagnoser är väl inviduellt vad man räknar som grövre ioförsig JAG tycker add är en mer lindrig diagnos om jag jämför med att ha grav utvecklingsstörning till exempel.

Jag har aldrig snackat något om statistik utan min personliga åsikt Skämtar

Anmäl
2015-09-11 06:20 #8 av: Anonym

Och ett tilägg till inlägg #7

det är inviduellt vad folk klarar av - OAVSETT diagnos, eller icke diagnos. 
Låt oss återgå till TS inlägg nu, vi går OT.

Anmäl
2015-09-12 15:34 #9 av: SSKAnna

Det därär DISKRIMINERING T.S!!!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.