Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Aspberger utredning

2015-09-24 20:23 #0 av: Henrik93

Idag fick jag ett brev av min psykolog att de beslutat grundat på alla tester att jag ska bli skickad till habiliteringen för att utreda Aspbergers syndrom.

Det känns jätte bra för mig, på något sätt. Eftersom jag alltid känt mig annorlunda. Inte nog för att jag är homosexuell- nu ska jag utredas för aspberger också. Så på ett annat känns det som "men gud hur komplicerad kan en människa vara".

Men för övrigt bra. Så nu behöver jag bara vänta på en kallelse därifrån som kan ta sin tid.

Det jobbigaste har nog varit att faktiskt ha fel om mig själv, jag sökte ju till psykiatrin för att jag var bombsäker på att jag har adhd. Och sedan sade de att de inte visste om de skulle utreda mig för adhd eller aspbergers. Men det känns som att har fått mycket förklaringar om mig själv redan.
Och väntan på ett definitivt utlåtande om vad de ska utreda mig för har varit värst.
Nör jag öppnade brevet idag och läste , så sjönk hela jag samman i en avspänd känsla. Jag ör som spaghetti i kroppen och är alldeles varm.
Skönt.

Nu ska jag duscha, sedan lägga mig och tänka på absolut ingenting.

Ha en fin torsdag kväll!

Anmäl
2015-09-24 20:28 #1 av: [Cookies1994]

Hej inget illa menat men det stavas Asperger

Anmäl
2015-09-25 06:08 #2 av: Henrik93

Oh tack! XD jag brukar också rätta folk av goda intentioner! Tack!:)

Anmäl
2015-09-25 06:10 #3 av: Henrik93

Hmm tydligen så kan jag inte "hantera" mitt eget inlägg. 😑

Anmäl
2015-09-25 06:29 #4 av: add-apa

👍
Trevlig helg! 😃

Anmäl
2015-09-25 09:48 #5 av: Niklas

#3: Den felstavningen är så vanlig att vi har lagt in den i sajtens lexikon. Om du tittar i #0 ser du att det har blivit en länk av aspbergers. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2015-10-22 22:55 #6 av: Ananse

Jag har i många år sett mig som asperger, men det visade sig handla om ADHD. Hur som helst får man ha i åtanke att diagnosen inte ändrar nåt. Man får ju inte asperger eller ADHD av utredningen och diagnosticeringen, man får bara ett utlåtande som man kan göra precis vad man vill med.

Anmäl
2015-10-23 13:52 #7 av: [Ruffsetuss]

Ofta går just de två diagnoserna in i varandra , min är ADHD /Asperger . När jag började medicinera för ADHD så blev mina Asperger symtom tydligare .

Anmäl
2015-10-23 15:18 #8 av: Ananse

Frågan är om det inte rentav i grund och botten är samma sak. Nånstans läste jag att svår ADHD överlappar asperger rätt mycket, och dom flesta med asperger brukar väl uppfylla en del av diagnoskriterierna för ADHD.

Anmäl
2015-10-23 16:23 #9 av: [Ruffsetuss]

#8 jag tror inte det är samma sak alls , men de kan gå hand i hand fast de är olika Neuropsykiatriska funktionshinder . Min yngsta Son som " bara" har ADHD är väldigt olik mig i mångt o mycket om man ser till symtomen .

Anmäl
2015-10-23 20:50 #10 av: Ananse

Föräldrar med asperger får ofta barn med ADHD så vitt jag vet - och tvärtom. I grund och botten verkar det handla om samma sak. Vänster hjärnhalva grovsorterar inte intrycken, så den högra bombarderas med information som den sen får försöka ordna efter bästa förmåga. Känns logiskt att det drabbar dom exekutiva funktionerna. 'Städning' exempelvis känns inte som en relevant abstraktion... Begreppet består av många delmoment varav vilka ibland ingår och ibland inte, och det finns ingen självklar mall för i vilken ordning momenten ska utföras. Vilket gör att såna 'enkla' aktiviteter kan kännas oöverskådliga eller rentav omöjliga.

Anmäl
2015-10-23 21:17 #11 av: [Ruffsetuss]

#10 . Tyvärr håller inte med om dina teorier , vad jag hört när jag lyssnat på experter inom Neuropsykiatri så låter det inte riktigt så . Men vad vet jag......

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.