Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Adhd och mjölk

2015-10-23 13:44 #0 av: gunillapower

Hej. Har hört att det (främst hos barn)med adhd kan göra skillnad om man utesluter mjölkprodukter. Är det nägon som har erfarenhet eller är påläst om detta?

Anmäl
2015-10-23 14:05 #1 av: [Udoon]

Menar du att det skulle vara vanligare med laktosintolerans hos personer med npf-diagnos? Eller hur menar du nu?

Anmäl
2015-10-23 15:05 #2 av: gunillapower

Nej att helt ta bort mjölkprodukter kan lindra adhd symtomen. Men det är inget jag vet. Bara undrade om någon mer hört talas om detta.

Anmäl
2015-10-23 15:14 #3 av: [Udoon]

Det där med att ändra diet för att påverka npf är bara båg, kommer från samma människor som "behandlar" med MMS och liknande.

Anmäl
2015-10-23 17:26 #4 av: Niklas

#3: Menar du med det att inte socker kan förvärra adhd?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2015-12-29 16:33 #5 av: [hugo2006]

Vet inte om det har något samband, men mjölk är ju snabbverkande eller nått på insulinet. Kan vara något där? Har läst en hel del om det i annan fråga, men kanske kan vara ett spår iaf. Vet iaf att man kallar det för "naturens" sport dryck. Min personliga erfarenhet den korta tid jag fått det till mig att det är adhd jag "är" är att vi är tvärtom på sådana saker, vi ska absolut inte fylla på med extra energi typ.

Anmäl
2015-12-30 19:58 #6 av: Annielle

Finns ju bland annat den här boken: http://www.bokus.com/bok/9789163610554/mat-for-barn-med-autism-och-adhd/

Men har läst om andra som har blivit bättre i från sin ADHD med kostförändringar också.

Till och med de som har blivit av med sina ADHD-symptom.

Testa om det känns bättre utan mjölkprodukter vet ja, minst i några veckor i allafall...

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.