Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Möte idag.

2015-10-28 16:49 #0 av: Henrik93

Idag hade jag mitt första möte med Habiliteringen efter att min psykolog skickat remiss dit då de funderade om jag har aspergers.

Mina intryck var lite allt möjligt. En utav människorna var en arbetsterapeut och den andra var... ja. En psykolog eller vad man ska säga.
Jag vet inte om jag gillade den där arbetsterapeuten och vet inte om jag ska säga det till henne för hon hade inte ett professionellt förhållningssätt- utan tryckte ofta på sina personliga åsikter. Och jag har ju inte bett henne om det.

Den här psykologen kändes iaf bra. Och mötet handlade mest om att vi gick igenom själva remissen och pratade lite om olika frågor och sådant jag fick på intervjuer hos neuropsykologen.

Och såhär efteråt så är jag inte riktigt säker på vad de menade med allt. Men som jag förstod det så skulle de nu gå igenom det som sagts och se hur många kriterier jag uppfyller utav asperbergers syndrom.
Och de kunde inte tala om när de skulle höra av sig igen. Men jag fick lite bra tips på hur jag kunde göra för att klara av dagarna bättre och sådär.

Så nu ska jag vänta:)

Sajtvärd på Neofinetia Ifokus

Japanska och Asiatiska orkidéer

Anmäl
2015-10-29 00:05 #1 av: [Ruffsetuss]

Jag personligen tycker inte att det är fel att säga om man inte gillar någons bemötande osv.

Anmäl
2015-10-29 05:16 #2 av: Hera

De ska väl inte sätta diagnos efter ett möte?

Anmäl
2015-10-29 23:05 #3 av: Henrik93

Hera, ursäkta om jag var otydlig- de ska se om jag uppfyller tillräckligt många kriterier för aspergers för att jag ska få en utredning utav aspergers.

Sajtvärd på Neofinetia Ifokus

Japanska och Asiatiska orkidéer

Anmäl
2015-10-29 23:23 #4 av: Hera

Aha :) Hoppas dom är snabba så du förhoppningsvis får påbörjat utredningen :)

Anmäl
2015-10-31 07:06 #5 av: Henrik93

Hera, jag har redan fått en ny tid i november :D

Sajtvärd på Neofinetia Ifokus

Japanska och Asiatiska orkidéer

Anmäl
2015-10-31 08:00 #6 av: Hera

Gött :)

Anmäl