Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Utredningar (Hur? Var? När? Varför?)

Man tycker ju att dom borde förstå

2015-10-30 18:58 #0 av: taylor__lambert

Jag har hållit på med min utredning nu i snart 1 år (shit kan inte fatta att det tagit sån tid) jag började utredningen med ADD/ADHD men den verkar ha tagit en ny vändning så nu verkar jag utredas för ADHD/aspergers så denna vecka kändes det bara konstigt som om jag glömt nått, sätter mig vid skrivbordet så jag kan börja plugga lite inför skolan nästa vecka och då i en av lådorna ligger då den där **** lappen om att jag ska på återbesök idag den 30:e kl 15.00

Ingen sms påminnelse, inget telefon samtal, dom borde väl ändå fatta att jag har svårt att passa tider, komma ihåg saker? Eller? Det är ju en av anledningarna som jag är där för, för att få hjälp! Så antar att jag nu måste betala de där **** 350:- kronorna? Eller? Jag tycker det var idiotiskt att dom inte ringde och kollade med mig vart jag var för det har en del läkare gjort för jag har sagt att jag har dåligt kom ihåg, eller ens skickade sms påminnelse som jag fått innan men helt plötsligt inte fick.

Blir bara så in åt helvetes förbannad när detta händer.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-10-30 19:11 #1 av: Hera

Konstigt att du inte fick sms om du fått det från det stället innan.  Du får ringa och fråga. Det är dom som bestämmer om du måste betala eller inte. Är dom snälla slipper du.

Anmäl
2015-10-30 19:13 #2 av: Aleya

Brukar du få påminnelse via sms?
Om det är så så tycker jag att det är mysko.

Ring på måndag och fråga tycker jag.

Sen är mitt tips att när man får kallelser att sätta upp dom på kylskåpet.
Då glömmer då inte jag lika lätt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-30 19:14 #3 av: Hera

Och ställa larm på mobilen två timmar innan man ska vara på mötet. Det måste jag göra.

Anmäl
2015-10-30 19:14 #4 av: Hera

Och här får man inte sms av vuxenpsyk. 

Anmäl
2015-10-30 19:16 #5 av: [Ruffsetuss]

Jag får alltid sms påminnelse dagen innan både till NPF- mottagningen och till min vanliga Husläkare , det har dom som rutin . Antagligen för att slippa tider som inte utnyttjas . Skaffa dig en Whiteboard tavla med datum /veckodagar kanonbra tycker jag 😊

Anmäl
2015-10-30 19:19 #6 av: Hera

Vad orättvist!  Dom enda som skickar sms här är tandläkaren.

Anmäl
2015-10-30 19:23 #7 av: [Ruffsetuss]

Ja jag blev helt förvånad när jag flyttat hit o det hände 😊

Anmäl
2015-10-30 19:30 #8 av: Aleya

Har fått påminnelse från allt från tandläkare till cellprov i båda landstingen jag bott i

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2015-10-30 20:50 #9 av: taylor__lambert

spelar ingen roll om jag sätter den på kylskåpet eller om jag har den framför näsan tom. Glömmer sekunden jag ser pappret. Hade tom glömt att jag skapade denna tråd. I vanliga fall brukar min mamma hjälpa till men nu visste inte hon om att jag hade fått pappret så hon visste inte att jag skulle gått till psykiatrin idag. Får ringa på måndag och höra vad dom säger. Brukar alltid få sms påminnelse för alla mina besök, tandläkare, husläkare, psykläkare, ja allt, då ställer jag ett alarm för då håller jag ändå i mobilen, men lägger jag bort mobilen så är det glömt nån minut senare.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-10-30 21:31 #10 av: Hera

#9 Fast vad är skillnaden på ett larm och ett sms?

Jo ett larm kan du ställa om till tex en timme senare. Nu låter det konstigt.

Anmäl
2015-10-30 21:48 #11 av: Maleficum

Brukar få sms påminnelse till i princip allt här med men ställer alltid ett alarm i mobilen ändå och det gör jag direkt jag fått en tid (om det nu är på plats eller via telefon) och sen har påminnelse minns en timme innan men ofta två om det är lite längre dit jag ska eller om jag måste hinna äta innan.

Men brukar du få påminnelse på sms och inte fick det denna gång ska du helt klart ta upp det när du ringer till dem på måndag.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2015-10-30 22:05 #12 av: taylor__lambert

#10 en sms påminnelse får du oftast dagen innan besöket, ibland 2 dagar innan, och man kan då sätta ett eller flera larm efter varandra den dagen du ska på besök. så visst är det skillnad mellan de två. det beror väl på vad man som person behöver. Så vad är det konstiga?

Så länge jag har min mamma som hjälper mig behöver hon bara veta om att jag ska till psykiatrin så påminner hon mig säkert 5-6 gånger under dagen.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-10-30 22:18 #13 av: Hera

#12 Det kan man sätta genom larm. Om du har besök om tex en månad. Då sätter du ett larm en vecka innan. Sedan två timmar innan.

Anmäl
2015-11-02 13:56 #14 av: taylor__lambert

#13 nja inte på den mobil jag har, har en windows mobil inte den bästa sorten heller. Kan bara sätta larm för en vecka. Så glömmer jag bort så är det liksom helt glömt.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2015-11-02 15:39 #15 av: Hera

#14 Då kan du förnya larmet var gång den larmar fram till mötet.  Eller be om en handy som hjälpmedel. 

Anmäl
2015-11-02 17:55 #16 av: Maleficum

#14 Du har inte någon kalender app i mobilen? Är vad jag använder för påminnelse kan man även ställa in den att larma någon dag tidigare också :) Sen använder jag mobilens larmfunktion för allt som återkommer samma dagar och tider (tex lunch, middag, stallet, yogan).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.