Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Grubblar!

2015-11-01 21:25 #0 av: Tintin82

En fråga till er som tar medikinet, (Add/as)
På morgonen tar jag 30 och eftermiddag 10. Mitt problem är att om jag kanske pratar med någon och sedan pratat färdigt så kanske jag tänker "varför sa jag så" eller "varför gjorde jag så) sedan kan jag grubbla på det fram till att tabletten går ut kroppen och det är skönt att slippa grubbla dagarna igenom på saker man kanske sagt...någon som känner igen sig? Vad gjorde ni

Anmäl
2015-11-02 00:39 #1 av: Ananse

Jag har inte prövat medicinering än, men det där som du beskriver - är det inte bara att hjärnan blir mer skärpt och samlad? Jag beter mig konstigt och säger konstiga saker och det skulle jag säkert göra även om jag var medicinerad, men jag kan lätt föreställa mig att jag skulle bli mer medveten om det. Som det är nu kanske jag ägnar det en hastig tanke men den försvinner i det allmänna inre bruset.

Anmäl
2015-11-02 00:47 #2 av: Tourette_Mannen

Jag tar Medikinet och jag upplever tvärtom att jag blir mer fokuserad och grubblar mindre. Annars är jag en sån som du beskriver som överanalyserar saker som hänt.

Det är ju det som är syftet med medicinen, att vi ska bli mindre lättdistraherade och orka mer.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.