Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Hjälpmedel & Stödinsatser

Kedjetäcke

2015-11-27 09:39 #0 av: Saarraa Jns

Är det nån som har kedjetäcke här? Märkte ni förbättring direkt eller tog det tid att vänja sig?
Jag har haft mitt 3 nätter nu men märker ingen större skillnad förutom lite träningsvärk :P

Anmäl
2015-11-27 09:49 #1 av: Annielle

Minns tyvärr inte, har haft mitt så länge, men tror inte att det gör så stor skillnad eftersom de är så pass lätt, ska testa ett som är tyngre snart (hade från början ett som var för tungt och kändes jätteobehagligt eftersom jag hade skitsvårt att röra mig) så kan rapportera när jag har börjat testa det nya.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-27 09:59 #2 av: Saarraa Jns

Okej ja mitt väger 10 kilo men tror inte ett lättare kommer göra större skillnad.

Anmäl
2015-11-27 10:07 #3 av: Annielle

Känns det ok, så kör på den tyngden!

Jag hade bara 8 kg när det blev för obehagligt och även typ en klaustrofobisk känsla för mig, ska testa 6 kg nu i stället.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-27 13:06 #4 av: Maleficum

Jag har ett på 12 kg. Hur förbättringen gick i början kan jag inte svara på då jag samtidigt fick ändrad dos av medicinen vilket gjorde att jag inte kunde sova all på några dagar. Men sover bättre nu och har svårt att sova utan det.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-11-27 14:56 #5 av: [Udoon]

Jag har bolltäcke och inte kedjetäcke, men dom funkar ju på ungefär samma sätt. Mitt väger 7 kilo och jag älskar det! Jag brukar annars sno runt mycket i sömnen, och kännas som jag typ faller och sånt, och det har hjälpt jättemycket! Extra mysigt nu när det börjar bli kallare men en stor tjock kokong att krypa in iSkrattar

Anmäl
2015-11-27 15:20 #6 av: Splatter

Får alldeles för ont i lederna av de hårda kedjorna. Bolltäcke prasslar för mycket. Men jag tycker att ett viktat täcke fick mig att somna snabbare och sova bättre, så jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Att lägga på tunga filtar på täcket blir för varm. :/

Anmäl
2015-11-28 08:52 #7 av: elvatolv

Jag har ett fibertäcke på 10 kg, det varken prasslar eller gör ont. Vet inte riktigt hur det påverkar sömnen för jag har sömntabletter ändå men det är iaf jätteskönt!

Anmäl
2015-11-28 09:51 #8 av: Annielle

Fibertäcke med vikt hade jag aldrig hört talas som förrän nu, låter ju mycket bättre på det sättet att man inte borde få ont eller prasslar Glad

Såg dessutom att mitt landsting skriver ut det, så ska fråga min sjukgymnast om det...

Det jag där emot är rädd för är att det ska vara sjukt varmt och tjockt är det inte väldigt varmt?

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-29 20:27 #9 av: nikkaluokta

Jag har kedjetäcke på 12 kg å sover som en stock... Utan Melatonin eller Propavan! Enligt min sömnmätare so er jag i snitt 5 å en halv timme djupsömn nu jämförelse mot ca dryga timmen förut... För mig är det en stor förändring till bättre, mycket bättre! Jag kan till och med längta till att få sova!

Anmäl
2015-11-29 22:39 #10 av: elvatolv

Ja på sommaren är det för varmt med fibertäcket för mig, men vår,höst vinter är det perfekt! Inte varmare än ett vanligt vintertäcke tycker jag. Jag längtade till hösten nu så jag kunde börja använda det igen. Jag skulle aldrig kunna ha massa kedjor eller bollar på mig på natten.
Fibertäcke rules!! ;-) Försök att få det!

Anmäl
2015-11-30 14:09 #11 av: Annielle

#9

Gud så sjukt avis jag blir, jag sover i princip aldrig mer än 5 timmar på hela natten, lär ju inte vara mycket djupsömn med min  oroliga sömn heller Ledsen

Aldrig att jag längtar efter att få sova, ångest runt hela skiten mest jämt.

Vad är det för sömnmätare du har?

#10 Hmm, ja kanske prova åtminstone, kan inte ha vanliga vintertäcken, så jag är skeptisk till att det skulle fungera med ett fibertäcke då, är sjukt frusen på dagarna men svettas sjukt lätt på natten tyvärr....

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-12-03 04:17 #12 av: Leviatan

Är också intresserad av vad det är för sömnmätare du har? Prövat täcken och alla möjliga piller, lyckas inte sova bra vad jag än gör.  Nu sitter man här kl 4 på morgonen och undrar hur mysigt humör man kommer ha imorgon. 

Anmäl
2015-12-03 11:24 #13 av: nikkaluokta

#11 och #12 jag har ett Garmin aktivitets-armband med sömnmätare! Den visar sömnkurvor, djupsömn, lätt sömn, rörelse etc varje natt! Har visat min Dr å även sjukgymnasten som jag provad ut mitt kedjetäcke hos!
Jag har aldrig sovit... Men nu med mitt kedjetäcke å det är såå skönt å befriande :-) Hoppas ni oxå får uppleva detta för det är helt underbart!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.