Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
NPF + Psykisk sjukdom

Diagnos = pengar av försäkringsbolag?

2015-12-28 20:47 #0 av: Novalisa

Jag har flera psykiska diagnoser och är sjukskriven i flera år. Jag har nu begärt ersättning av mitt försäkringsbolag för mina diagnoser och väntar på svar. Enligt deras villkor står det "ett belopp per diagnos" men det står även att "ersättning ges en gång för en och samma sjukdom"... underligt. Vad är "en och samma sjukdom"? Hur tänker dem?? Att ex. en person får ett belopp för "bipolaritet" men inte för ytterligare diagnos "ångestsyndrom" för att de två hör samman..? 

Finns det någon som vet?

Anmäl
2015-12-28 21:34 #1 av: [GråHäxa]

När jag gjorde detta så bedömde det medicinsk invaliditet till en viss % utifrån de huvuddiagnoser som jag har, bipoläritet och ADHD. Jag har också andra under diagnoser som till stor del hör ihop med huvuddiagnoserna eller vad man skall kalla det, men det skulle nog bli ganska orimligt om man delade upp allt och fick olika summor utifrån det. 

Fast jag vet ju inte om det är samma med ditt försäkringsbolag.


Anmäl
2015-12-28 21:47 #2 av: Novalisa

Okej, mitt försäkringsbolag ger inte för någon invaliditet - utan det kallas Vissa diagnoser (tidigare Händelseförsäkring).

Jag har recidiverande depressioner, fobier, ångest, OCD och utreds för borderline. Undra hur se ser på de diagnoserna... vissa av dem går in i varandra, men jag skulle säga att depressioner är en huvuddiagnos, och min ångest är en annan huvuddiagnos. Det är väldigt rörigt, men jag har inte fått något svar av mitt bolag - därför jag frågar!

Anmäl
2015-12-28 22:10 #3 av: [GråHäxa]

Okej ja då är det olika försäkringar vi pratar om. Går det inte att få något svar via telefon av dom? 


Anmäl
2015-12-28 22:22 #4 av: Novalisa

Jag har försökt, de gav inga tydliga, konkreta svar. De svarade inte direkt på min fråga! Så jobbigt...

Anmäl
2015-12-28 22:24 #5 av: [GråHäxa]

Aha vad irriterande! Försäkringsbolagen kan vara lite som politikers att prata med ibland :P


Anmäl
2015-12-28 23:20 #6 av: Frökensvår

Pengar för en diagnos?! Aldrig hört talas om förut. När människor har det så svårt och inte klarar sitt jobb så börjar jag verkligen tvivla på min adhd, då känner jag att det finns viktigare personer än mig att lägga tid på. Hoppas att allt går bra för dig och glöm inte "bad days doesn't mean a bad life".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.