Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT]

Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Off topic - [OT]

Beslutsångest namn på katten

2016-01-01 14:52 #0 av: zatanica

Har lite beslutsångest (eller mycket)

Har en liten svart kattpojke med gulgröna ögon och jag kan inte riktigt bestämma mig vad han ska heta. Han älskar att klätra i träd, busa med skräp, gosa, spinner massor och är med överallt, nyfiken och orädd och väldigt närvarande och smart, klurade ut att man kunde ta ur bollar ur en leksak, öppnar dörrar skåp mm.

Har med hjälp av familjen bantat ner förslagen till

Trollis

Tiwas (T runan)

Lumi (snö på finska) eller Lumis 

Anmäl
2016-01-01 15:11 #1 av: Jaguar_

Min katt var svart men med en extremt svart rand på ryggen när han var liten, därav tänkte jag ge han namnet Stripe. Dock jobbigt namn och den svarta randen växte bort mer och mer och sågs senare enbart i direkt solsken.

I vilket fall lärde jag sedan känna min katt och han var envis, intelligent, lekfull, självständig, en mammagris och gjorde de jag gjorde. Stor förståelse. Gick fot, kunde sitt, varsegod osv. Han blev döpt efter den lilarosa draken i my little pony. Spike.

När jag döper djur så lär jag känna först och senare kommer ett namn som brukar passa fruktansvärt bra. Man bara känner att det är helt rätt liksom.

Så jag föreslår, om du gillar dessa namn du bantat ner till, börjar du testa dom på din katt så kommer nog denna känslan komma till dig med. Jag själv skulle nog troligt välja någon av de 2 sistnämnda. Troligt Lumi på grund av betydelsen av namnen som är passade till din katts personlighet och allt som har med snö att göra.

Anmäl
2016-01-01 15:22 #2 av: zatanica

Tack för bra svar, först lutade det åt Trollis, men ju mer jag provade det så kändes det inte helt rätt, tror inte det funkar när han blir större.

Tiwas har jag inte riktigt testat ännu.

Brukar göra lite som du, man testar lite olka senarion, man ska ju gärna kunna roppa namnet när man vill att katten ska komma, eller när man är arg på den och allt där emellan Glad

Så där sitter man för sig själv och säger fy Tiwas, nej Trollis, komm hit Lumi, eller vart är Lumis osv

Anmäl
2016-01-01 15:22 #3 av: zatanica

Gilla rför övrigt när namn har en betydelse

Anmäl
2016-01-01 15:33 #4 av: Jaguar_

Jag är med sån haha. Vill alltid ha en betydelse bakom namnet som går ihop med den jag döper :) Min Gerbil är döpt efter indianstammen Dakota. Stort intresse i indianer och namnet passar henne väl.

Anmäl
2016-01-01 15:46 #5 av: Stallmima

Har du bild på din kisse?  Något du kallar honom mest kanske passar  Skämtar

Anmäl
2016-01-02 01:57 #6 av: Hera

Jag tycker lumi känns rätt i munnen

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.