Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Medicinering vid ADHD?

2016-01-07 11:20 #0 av: NeuroJajje

Jag har blivit diagnosticerad med ADHD och ska nästa vecka på möte för insättning av medicin.

Som jag förstår det så finns det flera olika mediciner, som Ritalina, Concerta, Metamina. mfl.

Men vad är den stora skillnaden? Och är någon "bättre" än den andre? 

Det skulle vara intressant att höra från folk som själva äter mediciner vad ni tycker har fungerat bäst, rent funktionsmässigt, men vill även gärna höra om biverkningar.

Tack på förhand. 

Anmäl
2016-01-07 14:13 #1 av: Ananse

Väldigt individuellt men dom flesta verkar uppleva mindre biverkningar av amfetamin än av metylfenidat. Tyvärr verkar det som att man alltid först måste testa metylfenidat.

Anmäl
2016-01-07 14:18 #2 av: NeuroJajje

tack för infon :) 

Anmäl
2016-01-07 15:09 #3 av: Splatter

Som föregående person sagt så håller jag med om att det verkligen är individuellt. Testa gärna olika fabrikat av samma substans också, för mig fungerade inte Concerta, Ritalin kapslar, Ritalin tabletter eller Medikinet kapslar så bra, men Medikinet tabletter gick rätt bra. Alla innehåller metylfenidat.
Elvanse fungerade skitdåligt. Men det är jättebra för många.
Men nu står jag på Attentin, vilket är det bästa för mig. Metamina skrivs nog inte ut längre, eftersom Attentin är godkänt för den svenska marknaden så man behöver inte krångla med licenser varje år för Metamina.

Anmäl
2016-01-09 00:57 #4 av: Funk4

#4Splatter - väldigt glad för din skull och hoppas att det fortsätter att fungera bra med Attentin. Hoppas att du vill uppdatera här o beskriva hur det går framöver för jag är själv väldigt intresserad av att prova den medicinen istället för ritalin som jag är tillbaka på nu igen. Har precis som du provat alla de andra och det är enbart för att läkaren inte vill skriva ut attentin som jag får traggla med ritalin (både kapslar o tabletter för nuvarande) även om mina biverkningar i stort överstiger den positiva verkan av medicineringen.. Moment 22.

Anmäl
2016-01-13 09:46 #5 av: NeuroJajje

Stort tack för era svar. 

Nu har jag lite mer info inför mitt möte om insättning av medicin på fredag. 

Anmäl
2016-01-15 13:27 #6 av: NeuroJajje

Idag blev jag insatt på Ritalin 20mg till att börja med, får se vad den har för effekt på mig

Anmäl