Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Koncentration, medicin och psykoser.

2016-01-20 10:39 #0 av: neadolly

Halloj, jag undrar först och främst om ni har några tips på vad man kan göra för att fokusera bättre på saker och ting? Alltså hur ska jag göra för att faktiskt kunna slutföra en uppgift?

Den andra frågan jag har är om någon här har psykos problematik och har testat någon ADHD medicin som funkar bra? Jag har ätit både Medikinet och Concerta, men mina hallucinationer förvärrades av dom så det är ju liksom inget alternativ... :(

Anmäl
2016-02-11 12:06 #1 av: 7thNikita

Käkar elvanse o får lite hjärnspöken framåt kvällen dock har jag märkt att en Zyprexa 10 mg på eftermiddagen motverkar detta samt hjälper sömnen.

Anmäl
2016-02-13 15:15 #2 av: jtoivola

Övning ger färdighet sägs det ;) Har själv svårt att slutföra de ja påbörjar men det gäller bara att försöka slutföra de man påbörjar. För mig är de väldigt lätt hänt att snöa in på annat men då har ja en underbar fru som påminner mig gång på gång om att slutföra de ja påbörjat :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.