Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Jag har ADHD

2016-01-25 09:41 #0 av: Loris M

Skrev nedanstående inlägg på "Förskolan" och uppmanades att skriva här också. Förhoppningsvis kan många av er ha glädje av att titta på videon som jag tycker är väldigt positiv. Även om en diagnos kan vara jobbig, så finns det många fördelar med att inte vara "som alla andra". 

Kopierar inlägget:

Hittade en bra video om personer med ADHD. Relativt kort (ca 20 min) men väldigt informativ. Det är flera vuxna som berättar om sin diagnos, för- och nackdelar med den. De berättar hur de kom fram till att de var "annorlunda" och hur de gjorde för att ta steget till en utredning. 

De berättar om skolan och vad som inte fungerade och varför. Sen om arbetslivet och hur deras impulsivitet och kreativitet är väldigt fördelaktiga och bland deras bästa egenskaper. De tar upp medicinering, det bästa respektive det sämsta med ADHD, hur de som finns runt personer med ADHD kan stötta och underlätta, vad som hjälper rent allmänt - strategier som de själva använder sig av i vardagen.

Det som är lite sorgligt, tycker jag, är att skolan misslyckas ofta med dessa barn. Så var det för personer i videon också. De stämplades som "jobbiga", "bråkiga", men i arbetslivet lyckades de att använda just det som var problemet i skolan, till något fördelaktigt och som gjorde de väldigt framgångsrika och duktiga inom deras områden. Tänk om skolan kunde ta till vara  deras annorlundskap istället för att se det som ett problem och pressa in alla i samma mall. Vilar huvudet i handen

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-25 10:10 #1 av: Niklas

Det finns skolor som lyckas ta vara på deras styrkor och därmed hjälper dem till ett bra liv. De skolorna är ofta specialiserade på de här barnen. Tyvärr saknas vanligtvis kunskapen i vanliga skolor.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-01-26 16:32 #2 av: jagjobbarju

Jag hittar inte länken till klippet.

Anmäl
2016-01-26 16:45 #3 av: Niklas

#2: Ser du inte filmen längst upp?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-01-26 23:08 #4 av: makahi

Ser inte filmen heller. . Vad heter klippet, eller finns det länk ?

Anmäl
2016-01-26 23:08 #5 av: makahi

Anmäl
2016-01-27 09:26 #6 av: Loris M

Ser ni verkligen inte klippet? Längst upp, ovanför det jag skrivit i #0?

Här kommer länken i alla fall:

https://www.youtube.com/watch?v=yeQfCR8p5EA

Och så videon igen:

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-30 21:50 #7 av: Skorpion76

Varje person som medverkar i den här filmen har varsin film och det är från de intervjuerna man har tagit bitar och klippt ihop. 
http://jagharadhd.se/

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Autism, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.