Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Antioxidanter/mineraler ADHD

2016-02-08 10:29 #0 av: [hugo2006]

Hej.

Har hyperfokuserat på just detta. Har varit lite väl mycket, och jag ska givetvis arbeta med detta så jag lär mig. MEN

Det kom ut något positivt.

1 Köp ALDRIG vitaminer/mineraler/antioxidanter från apoteket.

Jag räknade ut, efter jag läst in allt i ämnet och själv "varit försöksperson", att det är så mycket bluff och båg. Med inte så fina ord så säljer de skit.

2

Ur min situation. Jag är högaktiv, tränar mycket.  Dock utan träning behöver jag, upplever jag, nästan samma tillskott och volym. Kanske något mindre.

För att ni ska få en väldigt tydlig bild. Jag är :

-MAN

-28 år

- Äter concerta

- Väger 92 kilo med ca 18-20 % kroppsfett.

- Har alla "fysiska värden" normala eller superbra.

3

Concerta verkar vara en medicin som ökar kraven på extra tillskott. Vet inte om era läkare nämner detta, men inte min.

4

Magnesium.

Oerhört viktigt! Tränar du som jag så är det livsnödvändigt. Alla former som finns på Apotek, i billiga "helhetspiller" osv är SKIT.

Läs på. Tro mig, kommer göra världens skillnad. För mig som är högaktiv, och dessutom äter concerta samt är "stressbenägen" så upplever jag inga problem med att ligga på doser uppåt 800 mg.

5

Kalcium

Samma här. Dock läste jag mig till, och upplever utifrån mig själv, att första saken som är viktigast är att "återställa" magnesiumkvoten. Kalcium är lite lurigt då vissa studier jag läst menar att mjölk inte ger oss så mycket som vi tror.

Oavsett. Finns många mejeriprodukter som Ost osv.

Men Allt är samma ang Apotek osv. Läs på, Hitta rätt, så kommer det att göra jättestor skillnad.

Jag själv har svårt med mejeriprodukter då jag tränar och bryr mig om min "kropp".

Så 1000-1500 mg för mig absolut inte för högt. I tillskott. Dock POÄNGTERAR jag igen. KOM IKAPP MED MAGNESIUM FÖRST.

6

Omega 3

Vad ni än hör från Läkare, Slå dövörat till!!

Här säger jag bara, Dubbel dos. Har inga kopplingar till något "bolag" men säger bara "mor epa".

Inget mer, bara kör direkt.

7

Zink/cvitamin

Tar en tablett på kvällen. blir 25 mg. Detta är absolut inte för högt.

Har gjort så mycket gott.

8

Lactoplus. Sådana tabletter med "goda bakterier"

Finns inga ord. De är jättedyra, men de gör all skillnad då det är svårt med kosten när man har adhd. Iaf för mig. OCH speciellt med CONCERTA.

9

Jag tränar som sagt. Är inte "medelpersonen". Men, vi som har adhd tjänar på att följa upp detta mycket mer. Vi måste ha "mer" tror jag, då vi bränner mer utan att veta det.

Med det sagt.

Vill ni inte köpa tillskott, jag tycker det är jobbigt, men nödvändigt. Det kostar en del, speciellt rätt grejer. Dock har jag slängt ut "skit" för 1000-kr minst.


Käka 100 gram cashew, 100 gram sötmandel. Då får ni det mesta om " mina studier" visat sig vara korrekta"

Allt gott, Inga måsten, bara välvilja.

A ALLA

D DE

H HÄRLIGA

D DAGAR

KRAMAR!!!

Anmäl
2016-02-08 10:56 #1 av: Niklas

Vilket magnesium valde du?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-02-08 11:47 #2 av: Hera

Nu undrar ju jag vilken utbildning inom kost, biologi och näringslära som du har som anser dig veta bättre än läkare och anser att folk ska lyssna på " dina studier".

Anmäl
2016-02-08 13:34 #3 av: 91Marran

Håller med #2.
Bara för att det fungerar för dig så är det inte så för alla. Alla behöver vi olika. Men bra tips :-)

Anmäl
2016-02-08 15:29 #4 av: [hugo2006]

Intressant!

1 Jag valde att gå på superMag.

Vidare så är Omega 3 EPA

2 Helt okej.

Jag går på en annan linje än den du väljer. Som enda liten kommentar, så skulle jag säga att psykiatrin i min mening inte har den största budgeten eller "viljan" att gå in på djupet. Ang min "studier" så har jag läst på om "olika typer av ämnen, dvs citrat osv. För mig står det klart att 60 kronor burken på apoteket inte ger mer än bra laxerande effekt. 

Omega 3, vet inte om du ska gå in där med och kommentera. Fick rådet att äta mer fet fisk. Kanon. Men för mig står det klart att jag behöver mer än det. Och jag äter inte precis fet fisk varje dag.

Men en viktigt faktor som jag tycker du i ditt svar bortser ifrån är den kommentaren som jag skrev ang just concerta. Många, det är en vanligt biverkan, har svårt med matlust, då är det kanske ännu viktigare att man ser det från mitt håll. Men utbildning är jättebra. Speciellt när hälsoinspiratören i "kommunen" väger 130 kg och är 1,60 lång. Och diskuterar ohälsan med att snusa. Ett exempel bara.

Glöm inte, att för 2000 år sen satt de i en bastu och skapade den civilisation vi idag står på. Studier eller inte, allt som leder framåt är positivt.

O du, Jag är "tillräckligt högt studerad "att jag vet, att om du ska opponera, så gör det rätt. Men du kanske är läkare och ni opponerar på detta vis inom eran "yrkeskår"?

3

Varför måste man utgå från den frågeställningen?

Adhd är en faktor på att hyperaktiviteten gör oss "stressade" . Vissa löser det med träning, träning och medicin osv. Sen har vi "alla" andra faktorer som kan göra "oss" stressade . Alla är olika, men i grunden hamnar vi ju inom samma. Annars hade vi väl inte haft "samma" diagnos?

Men allt återgår väl i samma slutsats.

" stress gör att vi tappar magnesium, då kanske vi som har en grundfaktor i stress kräver lite mer?"

"en överaktiv hjärna behöver bra smörjmedel, vi som har hjärnor som aldrig vilar, vi kanske behöver MER smörjmedel?"

Vet inte, men jag har fått både domningar, stickningar osv. Med magnesium, som inte är köpt på något apotek, så har jag fått bort detta.

Intressant faktor var att när jag sen började med just concerta, så kom saker och symtom tillbaka, därav nosade jag mig till och valde att "studera" orsak och verkan.

"Concerta är vätskedrivande? Det gör att du kissar ut mycket mineraler och elektrolyter, sen att du tränar hårt gör att du svettas ut mycket av det också. Hjärnan behöver ju elektrolyter för att den ska fungera bra. "

Gör som ni vill. Jag tror helt uppriktigt inte fullt ut att läkarvården i Sverige, och i synnerhet psykiatrin, har den "tiden,viljan,agendan,orken,budgeten" som kan komma att krävas för att hitta en optimal lösning.

Med det sagt, allt gott. Underbart med ett land där vi har yttrandefrihet.

Anmäl
2016-02-08 19:29 #5 av: SSKAnna

Magnesium är ett ABSOLUT MÅSTE för mig med!!! (Äter Metamina)

Fast- på Apoteket finns den, enligt lilla mig, absolut bästa: "Magnesium Diasporal 300mg" det är dospåsar som man löser i vatten och består enbart av Magnesiumcitrat.

Utan Magnesium får jag enorma käkspänningar, vadkramper och mer huvudvärk.

Nackdelen är priset men fördelen är att det krävs mindre och tas upp snabbt då det blir till flytande lösning!

2# Vem har påstått att du ens måste lyssna på TS studier?? Många dietister idag rekommenderar fortfarande "tallriksmodellen" trots att man vet att det inte alls är det bästa. Är det kostlära vi talar om så ta en titt på allt som är "nyckelhålsmärkt" i butikerna! Skrämmande mycket socker i många av de produkterna och vill man käka margarin efter att ha tagit reda på hur det tillverkas så- ok.....

Anmäl
2016-02-08 19:32 #6 av: SSKAnna

Förresten T.S.: Jag behöver också stora mängder Magnesium, går ju ej att överdosera (det talar magen om direkt...) men på Apoteket finns också en Tuggtablett från Recip som är bra!

Anmäl
2016-02-08 19:44 #7 av: [hugo2006]

5

Behöver knappast säga något. :-)

Kan tipsa om magnesium, kolla denna sidan om apotekets blir för dyrt. Har inte vetskap om den du pratar om. Men lägger en länk till en bra sida( OBS enligt mig nu, har inga "utbildningar på sidor som är bra och godkända av alla läkare o allt annat utbildat folk i vårt samhälle)

http://www.vitaminer.nu/vitaminer-mineraler/kalcium-magnesium/super-mag-pulver

Vidare hade de ett paket för "avslappning" som man kunde ta på kvällen. Då jag har den största "kvällsångesten, eller vad det nu är, så har jag tänkt testa.

Vidare har jag nu fått spån på en olja, som ska vara nått nytt och att det disskuteras att dess effekter kan vara mer "häpnansväckande eller lika som fyndet av antibiotikan. Kom inte på vad den hette nu men det var utav någon marijana planta eller nått som de tagit bort halten av allt som "var drog" . Vet inte, men bara hört om det, har några i " långt borta vänner kretsen" som har testat. Hon var en tjej på runt 20 som har ms. Visar sig att hon inte har några skov nu när hon tar oljan.

Men som sagt. Jag är fortfarande inte i närheten av attt kunna ens bedömma eller veta om det är något att ha.

Allt gott

Anmäl
2016-02-08 19:45 #8 av: [hugo2006]

Ang det du sa som tuggtablett. Enligt mina studier är den inte bra. Vad har du för typ i den? Har glömt bort nu...

Anmäl
2016-02-08 19:50 #9 av: Ladydragon

jag väljer att lyssna på min läkare först o främst har man ingen brist så onödigt att äta en massa kosttillskott

Anmäl
2016-02-08 20:18 #10 av: [hugo2006]

9

Absolut. Förstår inte varför det blev någon form av motsägande. Men om du upplever något symtom, så kan det vara bra att ha något av det jag skrev i bakhuvudet. Med det sagt, Skönt om allt funkar. Allt gott

Anmäl
2016-02-09 11:18 #11 av: Niklas

#4: Jag tar Purepharmas M3-tabletter.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-02-09 19:58 #12 av: Annielle

Vad får du för effekter av Zink?

Magnesiumcitrat i pulverform äter jag (relativt billigt från Now foods)

Även kalciumcitrat av samma märke.

Hjälper definitivt mot spänningar och ger en viss avslappning på kvällen, klarar mig inte utan den kombon för att kunna sova över huvudtaget.

Omega 3 åt jag innan jag fick min AD(H)D-diagnos, men de snackade om att högdosera det som tips på utredningsstället faktiskt.

Högdoserade ett tag, (typ ett halvår) men märkte ingen bättring för det tyvärr, blev bara väldigt dyrt, så nu äter jag bara normaldos.

Jag skulle för övrigt vilja lägga till B-vitaminkomplex eftersom man gör slut på B-vitaminer när man är i stresstillstånd/på högvarv.

Jag äter ett i från Holistics som innehåller Metylkobalamin (B12) till skillnad mot vad de flesta gör, det vill säga innehåller Cyanokobalamin som kroppen bland annat har svårare att använda eftersom det måste omvandlas i kroppen och kan ge en del bieffekter som Akne till exempel (Det fick jag av det ....)

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.