Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Effekt adhd medicin?

2016-02-18 10:21 #0 av: zatanica

På vilket sätt märker ni att adhd medicinen fungerar?

Anmäl
2016-02-18 11:04 #1 av: Ananse

Jag känner mig fortfarande kraftigt undermedicinerad än, så effekten är till stora delar motsatt vad som avsetts. Jag blir lugn och dåsig, musklerna slappnar av och blodtrycket sjunker, jag känner inte hjärtat hela tiden. Humöret blir bättre, oron försvinner. Men - på 36 mg påverkas inte grundsymptomen alls, dom saker jag sökte för. Vakenheten, koncentrationsförmågan och dom exekutiva funktionerna är snarare sämre än vanligt.

Jag tänker börja trixa för att vardagen ska fungera. Ingen medicin alls när jag inte absolut måste, så kan jag plussa på lite då jag faktiskt behöver vara vaken. Typ på jobbet.

Anmäl
2016-02-18 13:40 #2 av: NeuroJajje

För mig blev det att jag kända av ett inre lugn så att säga, och att jag kan hålla koncentrationen på det jag gör, och jag orkar ta tag i saker, som tex städa/diska/tvätta. 

Dock så har jag känt av biverkningar som nervositet och inre stress av Ritalin men när jag provade Concerta så försvann de negativa biverkningarna nästan helt, men det kan ju skifta från person till person.  

Hade 30 mg Ritalin, och när jag provade Concerta så låg dom på 54 mg.

(tog dom inte i kombination till varandra) 

Anmäl
2016-02-19 11:37 #3 av: add-apa

Tar Elvanse, och det jag främst märker är att jag kan hålla mig vaken utan ansträngning, fastän jag inte rör på kroppen!
Kan dessutom hålla uppmärksamheten och lyssna på möten o dyl, också det utan någon ansträngning och utan att behöva röra på mig...!

Anmäl
2016-02-19 11:43 #4 av: Ananse

Hur många milligram?

Anmäl
2016-02-21 14:33 #5 av: SSKAnna

Det är för mig som att "ställa in skärpan" Jag får ett utrymme mellan impuls och handling som jag aldrig hade innan.

Det blev även "tyst" i huvudet- där det innan alltid snurrat 10000 tankar. Upplevde det först som jättejobbigt men nu är det så skönt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.