Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Concerta vs Equasym

2016-02-21 16:37 #0 av: AnneN

Jag har ätit concerta i några år nu och fungerat relativt bra på det, men senaste tiden haft biverkningar så som kass mage, spända axlar, spänd käke och huvudvärk.

Har därför nu fått utskrivet Equasym istället och undrar om någon här har erfarenhet av dessa? Hur har de fungerat i jämförelse med concertan?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-02-24 08:30 #1 av: SSKAnna

Har testat alla och  kan bara säga att för mig hjälper det att äta tillskott av Magnesium- det hjälper mot just spänningen i käke och huvud på mig.

Anmäl
2016-02-24 21:42 #2 av: AnneN

#1 Tack för tipset om magnesium, det ska jag testa. Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-02-28 19:47 #3 av: 7thNikita

Dos pulvret och snabbverkande tuggar magnesium är bäst

Anmäl
2016-02-29 12:05 #4 av: Zolah

vad jag fått veta ska equasym, om jag minns rätt... ha fördelen att den inte ska kunna ge ångest.

Anmäl
2016-03-03 13:07 #5 av: SSKAnna

Eventuellt funkar det för vissa. Jag tålde helt enkelt inte Metylfenidat i någon form så jag fick genomlida ångesten tills jag fick Metamina.

Dospulvret är klart bäst men dyrt. Tas dock upp direkt! :)

Anmäl
2016-05-18 17:44 #6 av: Funk4

#5 SSKAnna: Klarar heller inte Metylfendiat, och vill byta, men menar du här att Equasum är likvärdigt metamina (el tex Attentin)? Jag vet inte tillräckligt om Equasum för det första.
En annan fråga är om metamina går att/ska/bör kombineras med nån annan medicin (vanligen, såklart inte för alla jämt☺)?

Anmäl
2016-05-18 18:10 #7 av: Ananse

Equasym är liksom Concerta ful-tjack. Mysigt att punda på typ. Metamina, Attentin och Elvanse däremot är amfetamin-baserade och designade för att förbättra koncentrationsförmågan vid ADHD. Naturligtvis skriver vården hellre ut fultjack än medicin...

Anmäl
2016-05-19 15:40 #8 av: AnneN

Kan meddela att Equasym inte alls fungerade för mig, magen pajjade totalt, jag fick huvudvärk och ingen verkan alls av de önskade effekterna med förbättrad koncentration, mm.

Nu har jag fått byta till Elvanse och genast blev magen bra och jag får bra effekt av den Glad

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-05-22 23:46 #9 av: SSKAnna

#6 Ser att du redan fått de flesta svaren.. :)

Attentin funkar med alla mina mediciner men av naturliga skäl kan det ta bort lite av effekten på vissa blodtrycksmediciner. Om man ska opereras och narkos planeras bör man också ta upp det eftersom det tenderar att hålla en mer vaken.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.