Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Attentin vs metamina

2016-03-03 10:34 #0 av: BASE

Har varit diagnostiserad med ADD under ca 7år.Av dessa har jag tagit metamina i ca 5 år,tills nu precis då min läkare och i vissa fall kan förstå slippa massa pappersarbete och ger mig Attentin.
Inte nog att denna medicin ger mig grav ångest men även ledvärk och påtaglig sådan.Skall på resa utomlands om ett par dagar och licens på metaminan tex är inte gjord så betyder det att jag efter alla dessa år inte skall ha medicin i vettig tid eller en betald semester med fru spolas ner i dasset?Vad kan jag göra?Har aldrig haft problem med metamina.:(

Anmäl
2016-03-03 11:10 #1 av: Annielle

Usch! Det låter ju verkligen inget kul!Ledsen

Hör av dig till din läkare och berätta hur dålig du blir av Attentin och att han trots allt måste ge dig Metamina som du fungerar bra på.

Eftersom det tar tid med licens och sådant på metamina tror jag ju tyvärr inte att du kan göra speciellt mycket för tillfället åt situationen Ledsen

Det enda jag kommer på förutom att kontakta läkaren är väl att skippa medicinen Attentin helt om den ger sådana biverkningar....mår du bättre utan den är det ju värt det!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-03-03 11:23 #2 av: BASE

Det enda jag får göra är att gå i ide på något sätt att lägga över det mesta på min fru.Något som varken jag är glad för eller min fru som själv är en person som behöver all hjälp där hemma som möjligt.Tagit kontakt med min läkare och undrar hur långt det tar att lösa detta i dessa datatider.Kan flytta avresa nån dag men samt när frågan hur lång tid?Ja jag hoppas håller tummar och tår.Tack för ditt svar.

Anmäl
2016-03-03 13:14 #3 av: SSKAnna

Tråkigt att höra att du är en av de (jag har hört fler) som reagerar så. Själv märker jag tack och lov ingen skillnad.

Du kan dock i detta fall få licens på Metamina igen MEN som sagt- det tar tid.

Hoppas det ordnar sig på något sätt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.