Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

AD/HD Och deprimerad

2016-03-16 01:24 #0 av: Kaizy

Hej! Funderar på en sak och undrar om ni har upplevt något liknade. Har diagnosen AD/HD.

Det började för ca 4 veckor sedan. Jag har praktik på ett ställe som jag trivs som fisken i vattnet. Sista dagen på praktiken så la min kropp och huvud av. Kände bara nope, inte idag. Så gick inte till praktiken och låg och sov hela dagen. Åkte hem till mina mamma. Kom hem dit och gick och la mig och sov för jag var dö trött.

Sedan sover jag i princip hela tiden. Jag är 20 går i skola fortfarande. Så hade lov i en vecka. Sedan när skolan börjar igen så känner jag av samma slöhet, trötthet, som jag gjorde den fredagen.

Utöver tröttsanheten vilket gör att jag är ständigt trött och sover extremt mycket. mer sovandes än vaken. Så skärmar jag av mig från folk. Tycker det är jobbigt att vistas bland folk. Känner att jag är ovälkommen vart jag än går. Vilket gör att jag stänger in mig. Känner mig ofta avtrubbad. Har inte lust att göra något. Vill bara dra täcket över huvudet och stanna där.

Hade inte tänkt så mycket på det om det inte hade gått ut över skolarbetet. Har fått en hel del skolk på grund att detta. Och jag vet inte själv vad jag ska göra för att må bra...

Något som har upplevt detta som jag beskriver?

Anmäl
2016-03-16 08:40 #1 av: Korvryttaren

Så har det varit för mig i över 15 år Gapskrattar

Du är ung så försök med medicin och så måste du förmodligen ha något för din ångest/depression eftersom det är en del av diagnosen för dom flesta av oss. 

Anmäl
2016-03-16 09:02 #2 av: Kaizy

Tar conceta när jag har praktik inte när det är skola då jag vill äta skollunchen. Inte rört tabletterna på fyra veckor. Vet har man kan bli nere som bieffekt av concertan. Men tycker att det gått för länge för att dom ska ha något med saken att göra

Anmäl
2016-03-16 10:22 #3 av: Niklas

Gå till vårdcentralen och berätta precis det du har skrivit här.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2016-03-16 11:24 #4 av: cube

Ja. Det var lite liknande för mig efter jag hade tagit mig genom 6månaders jobb. Jag trivdes rätt bra men kände ändå mig så otroligt osäker även fast alla tyckte om mig och gav mig ofta beröm. Det blev för mycket tillslut... Under några månader sen så var jag tröttare än vanligt, både fysiskt och psykiskt. Går fortfarande upp och ned.. Ibland vill man ju hitta på saker men ibland så vill man inget annat än att ligga på soffan i en vecka och äta chips.

Anmäl
2016-03-16 16:23 #5 av: 91Marran

Känner igen mig. Inte hittat någon bot på det ännu, men försök att äta regelbundet. Det hjälper lite.

Anmäl
2016-03-30 21:51 #6 av: ADHDharjag

Blir deprimerad av medicinen: elvanse.... Bortsett från det är den bra men svårt att leva i ett mörker.

Anmäl