Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Voxra

2016-04-07 20:59 #0 av: Tintin82

Har ADD/as och har under lång tid ätit medikinet och fått ett riktigt nikotin beroende
I veckan var jag hos min läkare och förklarade om problemen med att jag blir väldigt röksugen av medikinet . Min läkare har skrivit ut voxra och då ska jag bara ta den och är lite orolig inför första tabletten hur funkar ni på voxra? Enligt min läkare kommer röksuget bli mindre men vad har ni för mer positiva saker? För utan tablett fungerar jag inte

Anmäl
2016-04-07 22:42 #1 av: Ananse

Intressant. Voxra används ofta just i samband med ADHD. Den anses vanligtvis inte påverka kärnsymptomen så mycket, men som antidepressivum och ångestdämpare ska den vara bättre än SSRI för oss med såna här hjärnor.

Jag tror jag har nämnt det i nån tråd, men jag hörde talas om Voxra när jag spekulerade runt nikotin i förhållande till ADHD. Om många upplever nikotin som positivt så borde det kunna finnas avvänjningsmedel som ger positiva effekter...? Då fick jag upp Voxra som egentligen då är ett antidepressivum - men som också visat sig fungera vid rökavvänjning eftersom det binder vid ungefär samma receptorer. Och mycket riktigt framgick också att det ibland används just vid ADHD. Minskar återupptaget av dopamin samt noradrenalin.

Jag vet inte hur bupropionet samspelar med stimulanter, men testa. Man ska tydligen kunna bli lite stel av den men annars har jag inte läst att den ska ha så mycket biverkningar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bupropion

Grapefruktjuice ska man tydligen vara lite försiktig med...

Anmäl
2016-04-08 09:05 #2 av: Tintin82

Min läkare nämnde det så då kan man ju testa

Anmäl
2016-05-03 11:29 #3 av: Tintin82

Ni som tar voxra vilken dos tar ni? Jag har precis börjat och röksuget är som bort blåst men ingen effekt annars...har tagit medikinet och jag undrar går det att ta medikinet med voxra ? Får jag då effekten som jag hade medikinet fast tar bort röksuget ? Någon som vet???

Anmäl
2016-05-03 14:53 #4 av: Ananse

Den ska kunna kombineras med stimulanter. Tydligen tar den tydligen tid på sig innan man får effekt. Säkert bra att börja lågt och höja efter typ nån månad. Hur mycket andra tar är inte så intressant.

Anmäl
2016-05-06 20:45 #5 av: Maleficum

Jag hade Voxra men främst pga depression även om det hjälpte en del för koncentrationen på ADDn också (även om jag inte märkte av det så mycket förrän jag sluta). Jag fick tyvärr jättemånga av biverkningarna i början och de flesta försvann efter ca 3-4 veckor men tyvärr satt vissa kvar (en del iof positiva för min del) men fick efter några år sluta då jag blev helt kraftlös av dem och knappt orka med något fysiskt över huvud taget. Det är minst ett halvår sen jag sluta med dem men än har inte all kraft kommit tillbaka (även om det är betydligt bättre nu).

Nåt annat jag kunde känna med Voxran var att känslorna blev rätt avtrubbade.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-05-06 21:26 #6 av: Annielle

Testade Voxra i 50 dagar ungefär, men märkte ingen förbättring på något sätt tyvärr.

Blev bara extra spänd, fick en massa hjärtklappning och värre sömnproblem än annars i början .

Hoppas att den kommer att fungera för dig i alla fall.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-05-07 11:24 #7 av: Korvryttaren

Fick effekt (150mg)efter 5 dagar enda nackdelen hittills är  problem att somna men jag är pigg, glad och relativt ångestfri dygnet runt. Ritalin 50-60mg kombinerat. 

Hade brintellix innan utan effekt. 

Anmäl
2016-05-08 22:55 #8 av: gatanfram

Det verkar vara relativt vanligt att folk med ASD-diagnoser får Voxra? Eller är det främst ADHD/ADD?

Ni som använder Voxra, funkar det bra? Har extremt dålig koll, men som någon skriver ovan så har jag förstått det som att det också är uppiggande?

Anmäl
2016-05-15 05:23 #9 av: kim1980

Hej tintin 82 . Jag har läst på sidan. .
Mitt tips är längre en månad faktiskt. .
Så du inte blir rädd upplever obehag. .
Då många gör som sagt fel..
Jag har inte provat den just..
Nöjd med det jag har..
Bara jätte skönt läsa att finns dem som gör vad dom kan faktiskt. . Jag önskar och håller tummar och tår för dig ! )

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.