Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Påverkat stånd av Attentin och Elvanse

2016-04-25 20:07 #0 av: diamantletaren

Hej! Jag har upplevt att det blir svårare att få stånd då jag tagit Elvanse och Attentin. Jag har ätit dessa preparat i ett par månader men tycker att sexualiteten har påverkats till det negativa. Inte i form av lust, men i form av sexuell förmåga. Ngn som upplevt liknande, och vet hur man kan komma runt det? 

Anmäl
2016-04-25 21:50 #1 av: polymorf

Är visserligen kvinna men åt elvanse och tyckte att både lust och förmåga försvann. Blev iof sjukt deppig av den också så det påverkade säkert det med, var helt ointresserad av sex öht (så såg det inte ens som ett problem).

Anmäl
2016-04-28 22:05 #2 av: diamantletaren

Ok, Polymorf. Har hört andra kvinnor som också blir fullständigt likgiltiga sexuellt av preparaten. 

Men inga män alltså som upplever mitt problem. Ja, då kan det ju inte vara så vanligt...

Anmäl
2016-04-29 10:52 #3 av: hruul

hej diamantletaren . Jag har själv exakt samma problematik med adhd medicinering överlag. Är i 30 års åldern nu och har ätit olika ADHD mediciner i 14 år snart . Just  att lusten finns kvar men att man får svårt att få ett ordentligt stånd är en biverkning som enligt mig är en röd tråd när man äter dessa preparat. Tror inte att det är allt för ovanligt utan bara att man inte vill prata om det. 

Du kan ju prova till exempel en potensring som finns att köpa . . Det kanske kan hjälpa om man provar att göra saker som man går igång extra mycket på  (om man har det förståss).Är ju väldigt individuellt vad man gillar och så. 

kanske inte var mycket till hjälp men jag vet hur frustrerande det kan vara när den inte "vill " funka som det ska.. 

Anmäl
2016-05-15 05:56 #4 av: kim1980

Man tappa lusten om det mesta med el utan medicin i mycket över lag..

Anmäl
2016-08-26 14:50 #5 av: Lonly

Samma problem hör. Både på metylfenidat och dexamfetamin. Elvanse i mitt fall. Viagra fungerar ypperligt bra. För för övrigt en enorm kåthet av båda preparaten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.