Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Adhd och körkort

2016-04-25 21:45 #0 av: polymorf

Läste att det blir svårt att få ta körkort med en adhd-diagnos, stämmer det? Tänker att det borde räcka med ett intyg från läkaren om att ens diagnos inte bör vara ett problem att köra bil, eller vad krävs? Mitt körkortstillstånd har gått ut (har såklart inte lyckats få tummen ur och fixa körkort under tiden) och sen sist har jag ju fått en diagnos....har dock moppekörkort sen innan och det har ju gått bra, har heller ingen 'grav' adhd.
Hur har det funkat för er, har ni haft problem?

Anmäl
2016-04-25 21:53 #1 av: Maleficum

Vet inte hur det funkar, jag tog ju mitt körkort några år innan jag fick mina diagnoser (bla add och asperger). Jag kan dock själv känna att jag inte bör köra bil vissa dagar (och jag undviker då det om jag absolut inte måste).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-04-25 22:04 #2 av: polymorf

Ja känns ju som många utan diagnos men som kanske har adhd egentligen, har körkort?! Som min pappa t.ex....verkar ju inte vara något problem om man får diagnosen efter man visat att man kan köra bil, så fattar egentligen inte varför det ska bli så stort problem om man får den innan?! Borde väl bero på HUR svårt man har med koncentration och fokus osv, men om man har SÅ stora problem skulle man väl förmodligen få rätt mycket problem att ta körkortet också tänker jag. Tror alla har dagar då man inte borde köra bil egentligen faktiskt :)

Anmäl
2016-04-25 22:10 #3 av: Maleficum

#2 Kan tycke lite lika som dig. Jag hatar att köra bil och det var egentligen bara av ren nödvändighet jag tog körkort (har mycket djur och då är det rätt bra med körkort för mathämtning och veterinärbesök och sånt). Jag har själv märkt att jag kan koncentrera mig bättre på körningen om jag har en ljudbok på samtidigt, har jag inte det då har jag jättesvårt att hålla fokus så därför tycker jag det är extra jobbigt att köra när någon åker med (så har dem körkort så försöker jag alltid få dem att köra) för det känns lite oartigt att sitta och lyssna på bok om man nu inte åker långresa och man lyssnar på något tillsammans.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-04-25 22:20 #4 av: polymorf

Ja jag är inte jättepeppad att skaffa körkort egentligen, och så länge jag pluggar behöver jag det nog inte heller. Vet dock att det komer öka mina jobbchanser avsevärt när jag väl är klar så känns som jag borde ta tag i det där snart....
Och jag är tvärtom, måste ha helt tyst för att kunna fokusera :) musik och ljudbok pajjar allt, möjligtvis skulle jag kunna lyssna på typ en diskmaskin eller annat jämnt bakgrundsljud som inte 'drar med mig', tror jag skulle tycka det var lite jobbigt att skjutsa någon som pratar med mig hehe

Anmäl
2016-04-25 22:55 #5 av: Ananse

#4 Jag har alltid med mig en diskmaskin i bilen när jag kör. Den drivs av ett gengasaggregat som är monterat på bakre kofångaren. Först hade jag en tvättmaskin, men då var jag tvungen att lyfta ut hela baksätet för att få plats med den...

Anmäl
2016-04-25 23:21 #6 av: polymorf

Och tvättmaskiner är ju inte alls lika harmoniska som en diskmaskin....ska ju hålla på och centrifugera och grejer! Dock skulle jag nog inte orka dra med disken till bilen, tror jag skulle nöja mig med ngn white noise-aktig inspelning :)

Anmäl
2016-04-25 23:52 #7 av: Maleficum

#4 Det är så roligt hur olika man är! Själv blir jag supernervös, känner mig stressad och har jättesvårt att sitta still och kan omöjligt sluta fokusera på ljudet om jag börjar lyssna på något "white noise" vilket gör det extra jobbigt just nu när jag har inflammation i örat som gett mig tinitusljud.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-04-26 01:26 #8 av: Ananse

#6 Har man bara en lite äldre bil så är det rätt mycket naturligt white noise.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.