Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

adhd och rökning

2016-04-29 07:51 #0 av: taylor__lambert

Rökte för snart två år sedan. Men jag känner sånt behov av att börja igen när andra röker runt omkring mig. Känns som om det också skulle hjälpa mig med min koncentration. Och eftersom jag inte fått medicin känns behovet ännu större. Samtidigt vill jag inte börja igen.
Ni andra med adhd/add, tycker ni rökning (eller annan nikotin) hjälper?

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-04-29 08:32 #1 av: Hera

Gör det inte. Jag lovar att det är bättre att leva med adhd än med KOL och/eller lungcancer och strupcancer.

Varför får du inte medicin? 

Anmäl
2016-04-29 09:32 #2 av: taylor__lambert

Lite så jag känner också, de negativa effekterna av rökning väger helt klart mer än de lilla positiva. Jag har precis fått min diagnos, började äta concerta men fick skakningar av den, i samma veva skulle de flytta mottagningen och jag skulle fått en tid innan mars slut, efter mycket ringande som aldrig ledde någon vart fick jag äntligen tid nu i maj, men jag har gått utan medicinering i två månader och concerta fuckade upp mitt liv som redan var fucked up.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl
2016-04-29 10:14 #3 av: Ananse

Det verkar ju finnas nåt intressant samband. Många upplever att just nikotin har väldigt bra effekt. Så har det ju visat sig att substanser som bupropion, som binder vid samma receptorer som nikotin, faktiskt kan ha positiv effekt på ADHD-relaterade problem.

Anmäl
2016-04-29 10:18 #4 av: taylor__lambert

ja, jag tyckte ju att när jag rökte för två år sen så kunde jag ju fokusera bättre i skolan, men jag slutade pga alla problem som uppstod samt att jag inte vill att mina djur ska få lida för att jag röker. Dock kan jag inte klara av snus, vet inte varför men jag gillar det verkligen inte.

Sajtvärd på Hundparkour.ifokus & CockerSpaniel.iFokus

Underskatta aldrig värmen från en kall nos Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.