Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media

Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Media

Barn med ADHD och autism blir inte trodda

2016-05-17 11:06 #0 av: tlover

Forskning visar att barn med npf blir mindre trodd som målsägande i rättegångar än barn utan npf.

Studien gick ut på att flera juridikstudenter och domare fick läsa samma förhör av en 11 årig flicka som utsatts för övergrepp av sin pappa. Hälften fick reda på att barnet hade ADHD och högfungerande autism, dessa bedömde barnets berättelse som mindre trovärdig och hade fler vaga detaljer än de som inte fick veta om flickans diagnos.

Det var då exakt samma förhör som alla fick läsa och trots det så bedömdes det vara färre detaljer då dom fick reda på barnets diagnos.

Detta är skrämmande då barn med npf oftare är målsägande i fall om misshandel och sexualövergrepp. De har tre till fyra gånger högre risk att utsättas för våld och övergrepp jämfört med barn utan npf.

http://www.dagensjuridik.se/2015/09/barn-med-adhd-och-autism-blir-inte-trodda-paverkas-av-icke-juridiska-faktorer

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-05-17 11:11 #1 av: Hera

Men fy!

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-05-17 11:13 #2 av: OlgaMaria

Usch vad hemskt!

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-05-17 11:14 #3 av: tlover

#1 tyvärr blir jag inte förvånad. De flesta behandlar ju en annorlunda då dom får reda på en diagnos

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-05-17 11:21 #4 av: Hera

Jag hade dock trott det skulle vara på andra hållet.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-05-17 13:10 #5 av: Skorpion76

#0 Det kan jag tänka mig. Det här är ingenting som förvånar mig. 

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl
2016-05-17 21:57 #6 av: Ananse

Grejen är ju liksom att man i regel är MINDRE lagd åt det lögnaktiga och manipulativa när man är på koko-spektrum. Men fan... jag känner igen det. Alltså, det här gäller ju extremfallen, där det verkligen är förödande att inte bli trodd, sånt har jag aldrig varit med om. Men på lägre nivå händer det dagligen tycker jag. Man har ett annat sätt i sociala situationer, ett annat sätt att visa känslor, och folk upplever det inte som genuint - ofta tolkas man rentav helt motsatt.

Det måste vara fler än jag som känner igen det där med att man tränar in en helt nollställd fasad för att folk inte kan läsa av ens egna uttryck? Och att man sen sminkar på ytterligare ett lager på det av mer eller mindre normala uttryck. Bara det att dom spelade uttrycken aldrig blir riktigt perfekta och trovärdiga... Så omgivningen upplever ändå att man är oärlig och döljer nåt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.