Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Autismfolket, hur känner ni er?

2016-05-24 19:20 #0 av: ÄndlösaTankar

Jag är lite tjatig kanske men, jag vill bara fråga er som har någon form av Autism vad som gjorde att ni kände er annorlunda. Och hur ni känner er. Skulle hjälpa mig, eftersom att jag misstänker att jag har Autism. Skulle också vara intressant att höra :) (Ursäkta att jag kallade er "Autismfolket" i titel).

Anmäl
2016-05-24 19:24 #1 av: Loris M

Det finns en sajt som handlar bara om autism. Du kanske kan ha glädje av att läsa och diskutera där också. 

 http://autism.ifokus.se/ 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-24 19:52 #2 av: Hera

Jag har AS som ingår i spektrat.

Nu i efterhand förstår jag att min extrema osäkerhet och behov av att göra vad jag trodde folk ville att jag skulle göra har med diagnosen att göra. Likaså min ilska som jag nu ser hörde ihop med stress och förändringar,  speciellt oväntade förändringar. 

Då trodde alla jag bara var en förbannad och oförskämd tonåring. Nu förstår vi bättre.

Och jag misslyckades med mycket och kallades lat när jag inte klarade saker. Nu vet jag att det var kraven som satte käppar i hjulen och tömde mig på all energi. 

Finns fler saker men dessa kändes viktigast att ta upp.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-05-25 14:05 #3 av: innanhimlenfallerner

Anmäl
2016-05-26 06:46 #4 av: 91Marran

#2 Jag känner igen mig i dig.

Anmäl
2016-05-28 01:19 #5 av: Ananse

Jag har 'någon form av autism' vad det nu är... Allmänt desorienterad; socialt isolerad; misslyckas ärligt talat med allt jag nånsin ger mig på...

Hur jag känner mig?

Bra tror jag. Fan alltså, det ser ut som skit, mitt liv - men det är rätt kul. Mycket som pågår i min egen värld. Arbetskamrater frågar ibland vad jag gör på fritiden, dom kan helt enkelt inte tro på att jag faktiskt inte har nåt socialt liv. Men när jag förklarar att det aldrig är tråkigt inne i min hjärna tror dom mig ändå.

Anmäl
2016-05-29 16:28 #6 av: Everlyn

Jag har AS och jag känner mig mest utanför. Som att alla andra förstått någonting som jag aldrig kan ta del av. Typ som internskämt, jag har aldrig lyckats skaffa några sådana och det känns sorgligt ibland. Det är som att jag är med, men jag är ändå inte med. Jag uppfattas nog som rätt roligt och skrattig dock, jag antar att jag blivit  bra på att "spela vanlig" Galen

Anmäl
2016-05-31 17:51 #7 av: ÄndlösaTankar

Tack för svar! Hjälpte mycket. Har kollat in Autism-sidan och ska nog fortsätta kolla lite mer där. Ha det bra alla!

Anmäl
2016-06-01 19:27 #8 av: bloodflowers

Känner mig alltid utanför. Har aldrig några nära vänner. Vågar knappt säga eller göra något när jag träffar folk jag känner. Vågar inte träffa nya människor. osv.

Tvivlar på att jag faktiskt har autism dock men är väll anledningar som dessa som lett till diagnosen

Anmäl
2016-06-01 19:32 #9 av: Hera

#8 Vad får dig att tvivla?

Många är fel diagnostiserade och man kan få ny utredning. Så om det verkligen känns fel kanske det är något att ta tag i? 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.