Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Förnya recept i Australien?

2016-06-02 13:39 #0 av: Frökensvår

Hej! Mina recept jag fick med mig till resan hit börjar ta slut och jag undrar därför om men på något sätt kan få nya utskrivna här? Kan jag bara gå till en läkare och be om det? Har intyg från psykiatrin i Sverige med mig på engelska, det gäller ritalin.

Anmäl
2016-06-02 14:26 #1 av: Hera

Ring och fråga.

Anmäl
2016-06-02 14:31 #2 av: Frökensvår

#1 För det första är det skitdyrt att ringa och för det andra kan väl inte dom veta reglerna i varje land och för det tredje skrev jag här för att se om någon varit med om liknande inte för att få svar från ditt

Anmäl
2016-06-02 14:34 #3 av: Hera

#2 En vårdcentral i Australien lär väl om någon veta om du kan få träffa läkare och prata recept? Det är det mest kloka du kan göra för att få korrekt svar. Vet inte vad du menar med "dom kan väl inte veta reglerna i var land". Dom behöver bara veta reglerna i sitt land.

Sedan finns det ingen anledning till att vara otrevlig mot någon som försöker hjälpa. Väldigt otacksamt.

Sedan undrar jag varför du inte fick med dig medicin för hela resan?

Anmäl
2016-06-02 15:57 #4 av: Frökensvår

Jag trodde du menade att jag skulle ringa psykiatrin i Sverige, obviously.
Finns inga vårdcentraler här det finns olika kliniker och jag vet inte vilken man kan vända sig till eftersom det borde vara en psykiatriker och ingå i försäkring därför vore det enklare om någon svensk vet hur man kan gå till väga. Kalla mig otacksam du men tyckte inte ditt svar hjälpte så mycket, "ring och fråga". Var lite kort för att förstå vem du mena jag skulle ringa.

För man kan bara få utskrivet för tre månader och inte mer och jag ska vara här längre.

Anmäl
2016-06-02 16:11 #5 av: Hera

Kändes ju ganska självklart att det inte var Sverige du skulle ringa när du är i Australien. Men borde tydligen lagt till det.

Tror chansen är ganska liten att du lyckas få svar av någon som vet svaret här inne. Fråga inne på tex ett forum där  turister i Australien hjälper varandra.  Eller prata med ditt försäkringsbolag. Eller ring runt till kliniker.

Känns ju märkligt att du inte tog reda på detta innan du åkte om du nu visste att medicinen inte skulle räcka.

Anmäl
2016-06-03 01:39 #6 av: Frökensvår

#5 haha nej det gjorde det verkligen inte så var lite tydligare nästa gång perhaaaps. Ja tydligen var den det men försöka bör man. Ja vad du tycker är märkligt rör mig inte i ryggen. Du vet när man aldrig tar tag i saker? Sån är jag. As märkligt.

Anmäl
2016-06-03 08:13 #7 av: Hera

Lägg ner den tråkiga attityden. Det finns ingen anledning till den.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.