Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADHD/ADD och kaffe

2016-07-23 19:10 #0 av: iridium

Hur reagerar ni med ADHD/ADD på kaffe/andra saker med koffein?

Har själv ingen AD(H)D diagnos ännu, men min utredning börjar snart närma sig sitt slut och eftersom tre av mina familjemedlemmar har AD(H)D så är det nog en väldigt stor chans att jag också har det.

Själv reagerar jag ofta lite olika på kaffe.
Ibland blir jag först väldigt pigg i kroppen. Det är som att all "sprallighet" inom mig kommer ut i kroppen, om ni förstår vad jag menar. Kan bli väldigt stirrig och känna mig skakig och kroppen, men brukar ändå bli mer effektiv när det kommer till att göra saker, om det makear sense?
Andra gånger (eller efter att jag varit pigg) så blir jag trött och mer harmonisk/lugn i hjärnan.

Hur reagerar ni på koffein?

Anmäl
2016-07-23 23:03 #1 av: PuffBuck

Jag har inte heller någon diagnos "än", men misstänks ha ADHD. Jag blir oftast trött av kaffe och energidryck, men kan även bli pigg ibland.

Anmäl
2016-07-25 16:09 #2 av: Kirnzy

Jag har ADD och reagerar inte så mycket, blir oftast lite tröttare men aldrig pigg av det. Dricker oftast kaffe eller något sånt innan jag lägger mig för jag somnar mycket enklare då.

Anmäl
2016-07-27 08:30 #3 av: Annielle

Jag har (AD(H)D , men även annat som PTSD (postraumatiskt stressyndrom) som innebär att jag hela tiden är väldigt spänd m.m.

Saker som innehåller koffein eller mörk choklad också för den delen gör mig extremt spänd och stressad med hjärtklappning så det bör jag alltid undvika, kan inte ens dricka en kopp te.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-07-28 07:04 #4 av: npfutredning

Kaffe är min räddning på morgonen. Annars vill jag mörda (humor). Men dricker jag för mycket och är inne i ett speedat flow (vilket kan bero på bipolär) så kan jag bli manisk.

Anmäl
2016-07-29 07:59 #5 av: molbojse

Reagerar inte alls. Blir väldigt kissnödig, men annars ingen som helst reaktion. Samma med energidryck och läsk.
Många med ADHD blir lugna av koffein/socker :)

Anmäl
2016-08-11 13:23 #6 av: Ribessa

Jag mår som bäst av kaffe/energidryck på kvällen, känns mig lugn och somnar lättare.

Anmäl
2016-08-11 22:15 #7 av: Splatter

Nu hatar jag kaffe, men ett litet glas coca cola på kvällen gör att jag somnar mycket snabbare än vanligt!

Anmäl
2016-08-13 15:27 #8 av: emmieswords

utan Kaffe så funlkar jag inte.  jag har inte märkt av att jag blir annorlunda, mer pigg och fokuserad bara

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.