Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Ni som tar centralstimulerande medicin...

2016-07-27 23:41 #0 av: Anncamilla

Vad får ni för effekt/hur hjälper dem er?

Anmäl
2016-07-29 09:34 #1 av: Agafia

Concertan " väcker" min hjärna så att jag kan fokusera / koncentrera mig , känns
som om dimman i huvudet lättar 😉

Anmäl
2016-07-29 11:22 #2 av: Anncamilla

Hej tack för svar! Okej inget annat? Känner inte igen dimman du beskriver?
Jag känner mig orolig/nervös inombords, kan inte finna någon ro-sätta mig med en bok, tidning, korsord etc. Bara hålla på med telefonen! Blir jag stressad blir jag ofta irriterad och får svårt att reda ut saker och ting! Jag har svårt att planera, exempelvis middag till familjen och liknande!

Anmäl
2016-07-29 11:32 #3 av: Alexius

Olika beroende på depåeffekt och halveringstider. Tar elvanse och den hjälper mig att fokusera, lättare att styra impulser, mindre tankar och bättre bearbetning av dom tankar som finns, lättare att göra val, lättare att komma igång, inre lugn, bättre motivation. Nackdelarna är trötthet, rekyleffekten som ibland kan leda till ångest bla.

Anmäl
2016-07-31 22:07 #4 av: Anncamilla

Tack för svar Alexius hmm trötthet, det har jag redan så det räcker!!

Anmäl
2016-08-01 00:22 #5 av: Agafia

Det finns nog inga mediciner som inte ger någon biverkning .

Anmäl
2016-08-16 16:08 #6 av: sssrlr

Alexius, vad menar du med "rekyleffekten som ibland kan leda till ångest"? 

Jag äter också Elvanse och känner igen mig i dom positiva saker du tar upp, men efter några timmar så käns det som att hela kroppen stannar upp. Blir väldigt nedstämd och deprimerad, ibland också lite ångest och allt blir så tråkigt och jag har ingen lust med nånting.

Min läkare har sagt att jag kan ta en 30mg när jag känner så (tar 70mg på morgonen) men det ger inte samma effekt som då jag tar den första på morgonen. Har jag väldig ångest och nedstämdhet så blir det bättre av påfyllningen men som sagt, jag kommer inte "tillbaks" till det måendet jag känner på morgon/förmiddag. 

Är det nått sånt du menar?  

Anmäl