Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Adhd eller ej?

2016-07-27 23:42 #0 av: Anncamilla

Jag har fått adhd diagnos i vuxen ålder, jag bad själv om en utredning! Ingen har någonsin misstänkt eller anat att jag skulle ha adhd!
Jag vet inte om diagnosen stämmer stämmer eller ej!
Jag känner mig väldigt nervös/orolig inombords, finner aldrig någon lugn och ro, har svårt att hantera stress, blir jag stressad blir jag ofta irriterad och får svårt att tänka/reda ut saker, jag kan inte njuta av stunden med en bok, tidning etc. endast hålla på med telefonen, har svårt att planera lunch/middag för familjen och ta beslut/bestämma mig! I vardagen är jag sjukpensionär och det funkar bra för mig att vara hemma, trivs med det! Nu i semestertider när mannen har semester blir jag väldigt orolig och nervös när alla är hemma, tycker då det är jobbigt att bara vara hemma, likaså med helger när det är vardag! Jag är sjukskriven pga att jag har så lite ork, har fått två diagnoser, fibromyalgi och myalgisk encefalomyelit, jag vet inte hur mycket mina fysiska sjukdomar har med min ork att göra och hur mycket adhd har med det att göra, jag orkar oftast inte få gjort någonting, har så svårt att väl ta tag i saker men när jag sedan gör det är det inga problem då får det av bara farten och jag har svårt att sluta! Min energi/ork tar slut väldigt fort när jag är fysisk! Känner någon igen sig i det jag skriver?

Anmäl
2016-07-28 07:00 #1 av: npfutredning

#0

Har du läst något om kvinnor med adhd? Eller på adhd? Det finns ju ADD med, adhd utan hyperaktiviteten. Många har dessutom fler nog diagnoser, som asperger, bipolär etc.

Många har en gammal bild av adhd där man är extremt aktiv,styrig, bråkig.

Jag har själv fibromyalgi och även den diagnosen kan ge symtom som ibland liknar adhd. Koncentrationen, oro, stress etc.

😊

Anmäl
2016-07-28 07:02 #2 av: npfutredning

Här finns en kvinna som skriver om ADD. Hon är även bipolär.

http://anna.almblad.se/index.htm

Anmäl
2016-07-29 11:24 #3 av: Anncamilla

Hej tack för svar! Jag har läst och det var jag själv som misstänkte adhd och bad om utredning!
De har satt misstänkt bipolär sjukdom på mig!

Anmäl
2016-07-30 10:07 #4 av: npfutredning

#3
Kan ju säga att känner igen mig I det mesta du skriver.. Jag misstänks ha ADHD, asperger och bipolär 2.

Anmäl
2016-07-31 22:06 #5 av: Anncamilla

Tack för svar npfutredning

Anmäl
2016-07-31 22:25 #6 av: npfutredning

#5 😊

Anmäl