Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Inte kramar?

2016-08-28 02:55 #0 av: Vanja-K

Måste nu bara fråga. En vuxen person som inte gillar kramar ens från sina egna. Måste vara någon bokstavssjukdom? Eller är det bara så enkelt att vi alla är olika?
Först trodde jag det var mig ( mamma) men nu vet jag att det är så mot de flesta. Även mot sina vuxna barn verkar en kram vara jobbbigt.
När man ger en kram känns det som den andra personen vänder bort kinden. Stelt!
Jag förstår inre??

Anmäl
2016-08-28 03:01 #1 av: AnneN

Behöver inte vara en bokstavsdiagnos, kan finnas många orsaker att någon inte känner sig bekväm med kramar eller annan fysisk närhet.

För att ha en bokstavsdiagnos krävs betydligt fler symtom än att man bara inte gillar att kramas, även om det kan vara ett av alla symtomen för en del personer med bokstavsdiagnoser.

Enklaste sättet att få veta varför just hen inte verkar vilja kramas är att fråga hen om det.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2016-08-28 04:23 #2 av: Hera

Alla människor har en gräns för närhet. En del märks ingen gräns på för de älskar att kramas. Andra gillar det inte alls.

Diagnos skulle inte jag tänka på baserat på det. Det är bara så människor är. Olika.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.