Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv

Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Familjeliv

När en vuxen mobbar ett barn

2016-09-09 21:41 #0 av: catlady04x

Mitt barnbarn som just börjat 4 är mobbad av en vuxen person. De var tvungna att flytta för slippa denna person.

Detta har nu gjort att mitt barnbarn har fått panikångest.

Är detta vad vi lär våra barn.

Anmäl
2016-09-09 21:51 #1 av: [Gift]

Ni är medvetna om att om en vuxen mobbar ett barn oavsett om de är lärare rastvakten vaktmästare eller vem. Så kan man anmäla personen för kränkning alt grov kränkning, psykisk misshandel vilket de är, samt grovt påhopp

Anmäl
2016-09-09 22:39 #2 av: Aleya

Får jag fråga en sak. Om ni vuxna som finns omkring detta barnet vet om detta, varför har då inget gjorts? Och ännu viktigare att eventuell anmälan görs om det handlar om att det är exempelvis lärare som mobbar.

Vad är det för exempel din familj lär ditt barnbarn? Att om än saker kommer upp i ljuset så gör inte ni vuxna mer än flyr? Är det sånt vi lär våra barn och andra i omgivningen?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-09-10 10:09 #3 av: Hera

Det ni och vi ska lära barn är att mobbing är fel och att ett mobbingoffer aldrig ska flytta.

Vad gjorde ditt barn, barnets förälder, åt detta? Låter verkligen galet om dom flyttade pga det här. Det är vid sådana här tillfällen som man måste ingripa och säga till att det är nog.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2016-09-11 03:10 #4 av: Ananse

Problemet är ju att den som blir utsatt sällan kan hävda sig. Vad ska man göra? Anmäla? Snuten frågar 'har du mobbat den här personen?' Nej nej nej, naturligtvis har han/hon inte gjort det... Och dom håller ju liksom ihop... Det finns ju vedertagna idéer om vad som är sunt och normalt. När nån faller utanför anses ju den tyvärr ofta själv vara skuld till det som den blivit utsatt. Jag tror inte barn mobbar, det är antagligen alltid initierat av vuxna genom subtila signaler.

Anmäl
2016-09-11 08:19 #5 av: Aleya

#4 med anmäla syftade inte jag på polisen. Utan om det är en personal inom skolan så måste man anmäla till rektorn. För en sådan person ska inte jobba kvar inom en skola om dom mobbar barn.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-09-12 03:03 #6 av: Ananse

Nej det ska dom verkligen inte. Men det får dom.

Rektorn frågar 'har du mobbat den här personen?' Nej nej nej, naturligtvis har han/hon inte gjort det... Och dom håller ju liksom ihop... Det finns ju vedertagna idéer om vad som är sunt och normalt. När nån faller utanför anses ju den tyvärr ofta själv vara skuld till det som den blivit utsatt för. Jag tror inte barn mobbar, det är antagligen alltid initierat av vuxna genom subtila signaler.

Anmäl