Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

ADD och sockerberoende/ätstörning

2016-10-07 13:17 #0 av: Derle

Hej,

Vill kolla om det finns någon mer än jag som är sockerberoende och lidit av ätstörning? Min tröst i livet för att hantera mina känslor och för att inte prata om problem (för det gör man inte i min familj, under mattan med dem bara) så har jag ätit, främst socker.

Laga mat känns som en hel dagsgöra för mig när jag ska göra det, slutar med att jag inte orkar och äter något sött istället.

Inte hållit en diet i hela mitt liv, jag tröttnar. Gymet, tröttnar, är hellre hemma och sover. Vet inte ens om det är min ADD (väntar på utredning), men jag försöker hitta mig själv just nu så tja....har tappat vad jag ville få fram men hoppas ni förstår ändå.

kram

Anmäl
2016-10-11 11:01 #1 av: Derle

Bara jag alltså?

Anmäl
2016-10-11 11:31 #2 av: Hera

Du är definitivt inte ensam om sockerberoende/ätstörning. Du kan testa tex www.atstorningar.ifokus.se. eller www.viktminskning.ifokus.se

Det är ju inget som man kan koppla ihop med en diagnos på det viset eftersom ätstörningar förekommer i alla läger. Även om en diagnos säkert kan göra det ännu svårare.

Men vad jag förstår har du ingen diagnos ännu. Och många som kämpar med samma sak har ingen diagnos men kämpar ändå med samma.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.