Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Läkemedel & Behandlingar

Concerta - plötslig död

2016-10-12 10:29 #0 av: emotionfucker

Jag ska kanske få börja med concerta. Min puls var lite hög men blodtrycket bra, ska få göra ett ekg först. Men min läkare upprepade hela tiden att plötslig död är en sällsynt biverkan? Min hypokondri mådde inte så bra av att höra det. Ska man vara orolig eller?

Medarbetare på Psykologi ifokus.
Anmäl
2016-10-12 10:38 #1 av: [tk1971]

Nej. Det skulle inte vara tillåtet om "plötslig död " vore en biverkning att räkna med.

Sajtvärdar: iFokus vore ingenting utan dess medlemmar. Tänk på det.

Anmäl
2016-10-12 11:16 #2 av: [Toretto]

En del mediciner har plötslig död som biverkning men de är ovanligt och det brukar även vara kombinationen mellan hälsan och medicinen som är orsaken och det är därför du får göra alla undersökningar. Jag tycker absolut inte att du ska vara orolig för det alls speciellt inte om det ekg ser bra ut

Anmäl
2016-10-14 09:23 #3 av: Agafia

Ta det lugnt , du behöver inte vara orolig . På mig kollas blodtrycket regelbundet då jag äter betablockerare för mitt höga tryck . För mig har Concertan gjort mitt liv så mycket bättre .
Det du ska tänka på är att vid Concerta medicinering bör du även ta något humör
höjande om du har lätt att hamna i en depression . Så är det för mig så jag kombinerar Concertan med antidepressiv medicin . Hoppas du mår bättre snart .

Anmäl
2016-10-18 09:27 #4 av: Ser0tonin

Plötslig död är en biverkan som finns  på vissa värktabletter så ta det bara lugnt.

Anmäl
2016-10-18 13:49 #5 av: [Toretto]

det finns fler mediciner som har det en bara värktabletter.

Anmäl
2016-11-20 13:17 #6 av: Aleya

När du skriver plötslig död så tänker jag på en värktablett som hette dexofen. Den kunde orsaka att man slutade andas om man drack alkohol och tagit den tabletten. Så ja det finns tabletter som kan ge plötslig död. Men det ät ju bra att kolla så du är frisk först.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-20 17:31 #7 av: Hera

#6 Fast det där räknas väl inte som plötslig död. Där finns ju en orsak, själva blandningen. 

Jag har förstått det som att plötslig död är när man inte hittar orsak. Och står det som sällsynt biverkning är det ofta för att någon som ätit medicinen har dött och man inte vet varför. Det är inte ens säkert att det beror på medicinen men det måste stå med.

Anmäl
2016-11-20 17:39 #8 av: Aleya

#7 innan så var det ju inte känt att det var den farliga blandningen som orsakade detta. Så då lär nog det ha kallats för plötslig död. Det var det jag tänkte. Men nu är ju dessa tabletter borta sedan några år.

Men ville bara beskriva för ts gällande tabletter och död och varför dom kollar hälsan innan.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.