Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Allmänt

Tänk om det "bara" är sköldköteln?

2016-11-27 21:49 #0 av: mjaoooo

Har hört mycket att om man har psykiska problem så kan det vara sköldköteln, men har aldrig brytt mig, tills nu när jag faktiskt läste om symptomen.
Står i kö för add/autismutredning men borde inte sånt som sköldköteln kollats upp med prover i början när jag sökte vård? Undrar om det är nån ide att kontakta doktorn.
Här är länk till sidan med massa symptom
http://skoldkortelforeningen.se/sjukdomar/hypotyreos-symptom/

Anmäl
2016-11-28 13:10 #1 av: Niklas

Hör av dig till läkaren och fråga.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2016-11-29 12:48 #2 av: add-apa

När jag gjorde min AD(H)D-utredning fick jag lämna prover för att kolla sköldkörteln! Det var bland det första de gjorde, och verkade vara standard vid den sortens utredningar.

...Eller...var det när jag sökte hjälp för depression...!? Nu blir jag lite osäker... 😞 Men i vilket fall som helst så: Fråga om det och insistera på att få ta prover för det! För annars är ju risken att du får fel diagnos och behandling som inte hjälper dig...!

Jag har själv på nytt börjat fundera över hypotyreos för min egen del, på senaste tiden. Tänker att jag skulle vilja kolla upp det igen, även om värdena såg bra ut sist (det var ändå 3-4 år sedan...)!
För även om jag inte hade problem med sköldkörteln då, så kan jag väl ha fått det nu?! Eller hur?
Nån som vet?

Mvh och lycka till! ☺

Anmäl
2016-11-29 15:54 #3 av: Annielle

Ja, sköldkörteln ska absolut kollas innan, kan absolut bli fel diagnos annars.

Finns en bok (uppdelad på två böcker egentligen) Som heter: Mistaken for ADHD som tar upp just sköldkörteln, PTSD och en massa annat som kan ge liknande symptom som ADHD.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2016-11-30 18:29 #4 av: mjaoooo

Så det kan vara så att doktorn som tog prover på mig när jag sökte vård, inte kollade de? Vet ju inte ens hur man kollar upp sånt

Anmäl
2016-11-30 18:45 #5 av: Annielle

Troligtvis gjorde han det, kan du kolla i din journal på nätet så ser du detta, eller så kan du begära ut kopia på journalen så att du ser vilka prover som tagits.

Sköldkörtelroverna kallas TSH, T3 och T4.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.