Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Metylfenidat med Lyrica/annat ångestdämpande

2016-12-31 18:48 #0 av: PluggaMedADD

Metylfenidat fungerade mycket bra för mig i ett år, men sedan några månader får jag fruktansvärd ångest under 2-3h på kvällen. Förut tålde jag doser på 50+Mg/dag, nu klarar jag inte ens 15-20mg.

Jag har testat dexamfetamin (Attentin), Elvanse, Ritalin kapsel och Intuniv. Den första gör mig alert men jag kan inte styra mitt fokus eller plugga. Övriga ger mig ångest.

Jag började för en tid sedan på Strattera (samtidigt som jag slutade med Voxra då det enligt läkaren gjorde samma sak som Strattera). När jag kom upp i 36mg kände jag mig alert och kunde plugga effektivt i en timme. Nästa två dosökningar ändrade inte effekten, men när jag höjde till 80 mg blev jag extremt trött. Fick ingenting gjort om dagarna och kunde inte sova förrän sent inpå natten.
Har nu sänkt till 58mg sedan några dagar men är fortfarande en "zombie". Om jag tar minsta lilla dos Medikinet eller bara 2,5mg Attentin får jag panikångest.

HAR NÅGON KOMBINERAT MEDIKINET OCH LYRICA eller annat ångestdämpande? Ingenting annat än medikinet får mig att plugga och jag oroar mig för min utbildning.
Uppskattar alla svar.

Anmäl
2016-12-31 18:57 #1 av: Aleya

Prata med läkare innan du börjar mixa med mediciner.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-12-31 19:03 #2 av: PluggaMedADD

Tack för svaret!
Allt jag nämnt i inlägget har skett i samförstånd med min läkare. Hon kände inte igen min extrema känslighet för medikinet hos andra patienter och Lyrica är något vi har diskuterat, därför tänkte jag fråga lite här för att se om någon mått bra av kombinationen.

Anmäl
2016-12-31 22:40 #3 av: Splatter

När jag stod på metylfenidat så började jag med Ritalin kapsel, men jag kände mig stressad när jag tog den. Kändes likadant med Ritalin tabletter. Min läkare föreslog att jag skulle testa Medikinet kapsel istället och det kändes bättre än Ritalin, fast inte optimalt. Medikinet tablett fungerade rätt bra men jag ville ändå testa Attentin som jag nu haft över 1 år.

Så jag skulle rekommendera att testa andra fabrikat av Ritalin, de som finns i Sverige i kapselform heter Medikinet och Equasym Depot.

Dock så tror jag problemet för dig kan vara kombinationen av Strattera och metylfenidat, det blir för mycket noradrenalin som gör en stressad och ångestfylld.

Anmäl
2017-01-01 18:30 #4 av: elvatolv

Jag har både medikinet och lyrica och det funkar bra. Det är bara det att lyrica är en lurig jävla medicin. Som man gärna ökar lite omärkligt och är svårt att få stopp på. Men det funkar väldigt bra med de två tillsammans för mig iaf.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.