Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
Olika former av autism

Diagnostiserad ADHD men misstänker själv...

2017-01-04 22:40 #0 av: bena

Jag har sedan tidigare diagnoserna ADHD med perceptions svårigheter, dyslexi och BDD. Jag misstänker själv att jag har drag av autism. Jag har också svårigheter med motoriken, men inte så uttalat som jag uppfattar att de som har diagnosen DCD har. Det jag undrar är; Är det någon annan som har ADHD och även autistiska drag?

Anledningen till att jag misstänker det hos mig själv är för att alla test, både på engelska och svenska (alltså seriösa test) som jag gjort så har jag legat mycket högt. Jag har också svårigheter som inte riktigt förklaras med ADHD diagnosen.

Anmäl
2017-01-04 22:45 #1 av: Hera

Många har båda diagnoserna. Prata med psykiatrin om du upplever det som ett stort problem och tror att en diagnos hjälper. Vet dock inte riktigt vad "drag av autism" kan ge för hjälp.

Anmäl
2017-01-04 22:55 #2 av: bena

Jo alltså jag kan absolut prata med min kontakt på psykiatrin. Ville mest höra om det var någon mer som har drag av autism ;) Jag lever i ett förhållande och vissa saker blir lite krångligt, därav skulle det vara bra att veta om jag har drag av autism eller ej och därigenom kanske få "utbildning" i det för mig och min sambo på samma sätt som vi ska få för ADHDn.

Anmäl
2017-01-04 23:03 #3 av: Wellcraft

Har adhd o asperger bland annat

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2017-04-18 14:15 #4 av: malfre

Jag blev utredd för adhd, och under alla intervjuer såg de tecken även på AST (asperger) och fick göra vissa tester även för det.

Så svaret blev sen...adhd, ouppmärksam form samt asperger, eller AST som de nu då kallar det för. Nu i efterhand inser jag att om jag "bara" hade fått adhd diagnos hade det fortfarande känt som om de missat något. Nu förstår jag även den delen av mig som har svårt för närhet, känslor gentemot andra människor, svårt med empati osv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.