Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Det finns 7 olika ADHD-typer (uppdaterad)

2017-01-18 16:45 #0 av: Annielle

Intressant föreläsning av Dr Amen som kan vara något att se Glad

https://www.youtube.com/watch?v=UWnJ4wjVu9k&feature=youtu.be

Sen kan man göra test för att se vad man passar in på och få olika rekommendationer för sin typ/typer av ADHD på hans sida: 

Amen Clinics: Free ADD Type Test

Sorry! Glömde länken till föreläsningen först ju! Förlägen

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-20 01:54 #1 av: Ananse

För att bespara oss alla en förvirrad och evighetslång diskussion, så nöjer jag mig med att besvara det felaktiga påståendet i rubriken:

NEJ.

Det finns en sorts ADHD och den kallas intressant nog ADHD. Men naturligtvis yttrar sig allt sånt där extremt individuellt. Det finns ju olika svårighetsgrader och vi kan ju luta mer eller mindre mot diverse andra syndrom. Plus att vi i våra försök att hantera svårigheterna ofta utvecklar personlighetsstörningar och/eller psykisk ohälsa. Dessutom finns det säkerligen en massa tillstånd typ SCT som i brist på officiell beteckning diagnostiseras ADHD.

Ska man nu skilja på olika typer av ADHD utifrån problemprofil, så blir det snarare typ 300 miljoner subtyper. Dr Amen verkar vara en narcissistisk charlatan som vill sälja homeopatiska mirakel droppar - eller bara en stackars gammal idiot. Kanske båda delar. Mycket möjligt.

Anmäl
2017-01-20 09:16 #2 av: Agafia

Det där med 7 olika ADHD-typer får man nog vara skeptisk till , låter mer som ett försäljningsargument .

Anmäl
2017-01-20 13:15 #3 av: Splatter

Han beskriver först de tre vanliga undertyperna av ADHD och sen smäller han ihop ADHD med komorbiditet, som depression, ångest och aggressionsproblem och hittar på ett nytt fint ord för det. Intet nytt på västfronten, minst sagt. Han behandlar dessutom bara de andra sjukdomstillstånden och låter bli ADHDn för sina påhittediagnoser.
Men visst, för vissa människor yttrar sig dessa sjukdomar med samma problematik som ADHD och de personerna blir feldiagnostiserade så de får väl rätt behandling i slutändan, men två fel gör  det inte rätt.

Anmäl
2017-01-22 23:50 #4 av: elinmagdalena

Intressant. Jag gjorde testet. Fick svaret att jag är en kombination av 4 olika av de där typerna.  Overfocused ADD, Temporal Lobe ADD, Ring och Fire ADD, och Anxious ADD.  Fick inte veta så mkt mer dock, bara en kort text och så hans föreläsning där han mest berättar om hur bra hans system är.  Hade varit intressant att läsa mer om det annars.

"For people with this type, the core symptoms of ADD are compounded by tremendous trouble shifting attention, predicting the worst, periods of irritability that may include a short temper with little provocation, hypersensitivity, and anxiety. This type is made worse with stimulant medications alone and is frequently found in substance abusers and in the children and grandchildren of alcoholics."

Anmäl
2017-01-23 08:47 #5 av: Annielle

# 4

Kände du att det stämde in på dig då? Jag fick samma svar som dig och tycker att det stämmer in på mig.

Om man inte vill betala för mer information och videor tas det nog upp i hans ena bok "Healing ADD" som jag har tänkt att låna via biblioteket, men måste beställa den via något annat bibliotek i Sverige för den fanns inte här i Stockholm i alla fall.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-01-24 00:03 #6 av: Maleficum

Inte sett filmen men gjorde testet, minns inte vad jag fick (men tre eller fyra olika) och tyckte inte alls det stämde på texten, mycket var totalt motsats till mig, bla stod det att jag skulle ha lätt för att bli typ arg. Har varit arg typ två gånger under hela mitt liv :P

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-01-24 19:27 #7 av: ADD-tant

Charlatan helt klart!

Jag kollade vad jag skulle få för diagnoser, även om jag redan i förhand tänkte att det verkar som påhittediagnoser.

Jag fick just Overfocused ADD, Temporal Lobe ADD, Ring och Fire ADD, och Anxious ADD --- Stämmer inte ett dugg överens med mina svar. Verkar som lotteri - lite som dessa tester som cirkulerar på Facebook. Stackars den som går på det här. 

Anmäl
2017-01-24 22:30 #8 av: Agafia

Snälla , gå inte på alla konstiga tester som säger si eller så , de vill bara tjäna pengar på er osäkerhet .

Anmäl
2017-01-26 08:37 #9 av: Lennart68

Ingen aning om vad det betyder, men kul med en test.
Fast jag tar den med en nypa salt.
Så här blev min "diagnos" 樂

Overfocused ADD
Temporal Lobe ADD
Ring of Fire ADD
Anxious ADD

Verkar dock som att alla får samma 🤔

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.