Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

ADD & ADHD relaterat Olika former av autism Tourettes Syndrom Motorikstörning (DCD) Tvångssyndrom (OCD) Trotssyndrom (ODD) Ansiktsblindhet (Prosopagnosi) Dyslexi & Dyskalkyli NPF + Psykisk sjukdom Övriga NPF Kan jag ha en diagnos? Utredningar (Hur? Var? När? Varför?) Allmänt Presentationer & Nya medlemmar Hjälpmedel & Stödinsatser Läkemedel & Behandlingar Lagar och regler (LSS, SoL, m.fl.) Ekonomi Kost och matlagning Tips och goda råd Var vi bor (Tråd för landskap/stad) (IRL-vänner sökes) Vänner sökes Tester Bilder & Foton Litteratur Media Dagis / Skola / Jobb / Praktik Familjeliv Diskussioner om NPF Berättelser ur verkligheten Fetalt Alkoholsyndrom (FAS) Off topic - [OT] Dagbok Lekar / Kluringar Om sajten & Om iFokus
ADD & ADHD relaterat

Känsloreglering

2017-01-22 09:31 #0 av: Marie_Helena

Hej på er!

Jag är 42 år och fick min ADHD-diagnos i höstas. Polletterna rasade ner som en vinst på en enarmad bandit.

Jag undrar hur man gör för att inte ta åt sig när man blir verbalt attackerad eller orättvist kritiserad? Även om jag vet att motparten har fel eller måste må dåligt, och jag lugnt och sansat förklarar min ståndpunkt och står upp för mig själv, drabbar ilskan och nedstämdheten mig hårt och kan förstöra resten av dagen - eller veckan... Vad min logiska del av hjärnan säger har ingen inverkan på den känslomässiga delen. Lobotomerad? 

Jag blir nästan mer arg, ledsen och besviken på mig själv än på personen som utsatt mig, eftersom det tar så mycket av den lilla energi jag har.

Hur gör ni? Hur borstar ni av er och går vidare?

Anmäl
2017-01-22 09:43 #1 av: Agafia

Känner igen mig så var jag tidigare i livet. För mig har det hjälpt med att välja mina strider , fast jag vet att jag har rätt i någon fråga tex. så låter jag det vara . Jag säger inte att det är lätt och det tar tid att lära sig .

Anmäl
2017-02-04 16:06 #2 av: Dioramabyggare

#0: i sådana situationer gör jag som en blöt hund; "skakar av mig" och går vidare. Eller, mera konkret uttryckt, så tänker jag, när jag märker att jag inte kan få dialog med personen som ansatt mig, "du tycks ha större problem med det här än vad jag har". Kanske väl mycket "svart eller vitt"-tänk, men det har varje gång fungerat för mig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.